3 Milyonuncu Turiste Bir Hafta Tatil

3 Milyonuncu Turiste Bir Hafta Tatil

İngiltere'den Muğla'ya tatile gelen Wiseman ailesi Muğla'ya bu yıl gelen 3 milyonuncu turist oldu.

Daha önce Dalaman havalimanından giriş yapan Viseman ailesinin ödülü, ülkelerine dönüşte Dalaman havalimanında Vali Fatih Şahin tarafından verildi. Sandra-Glen çifti ve çocukları Ashley ile Harry Wiseman 2011 yılında bir haftalık ücretsiz tatil kazandı.
Dalaman Havalimanında gazetecilere açıkla yapan Muğla valisi Fatih Şahin, Muğla turizminin çeşitlendirilmesi gerektiğini belirterek "Bu yıl 3 milyon turist sayısını geçtik. 3 milyonuncu turist olarak ülkemize gelen Wiseman ailesine çeşitli hediyeler verdik ve kendilerini önümüzdeki yıl da ülkemize davet ettik. Muğla turizmine baktığımızda bölgemize en fazla gelen turist sayısı İngiltere'den. Ama biz bugüne kadar ülkemize gelmeyen ya da, az gelen ülkeler ile ilgili çalışmalar yapıp, alternatif pazar arayışlarına hız vermeliyiz. Bu sırada da İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleriyle de ilişkilerimizi geliştirerek sürdürmeliyiz" dedi.
Müşteri memnuniyetinin gelecek anlamında ümitli Ya da ümitsiz beklentileri belirleme yönünde önem arz ettiğine işaret eden Vali Şahin, "Turiste ne kadar kaliteli hizmet verir memnun edersek kazanan ilimiz olur. Bugünkü tablodan biz memnun olduk. Bu başarıda herkesin katkısı var. Bu çabaları devam ettirirsek hem turist sayısını çoğaltırız, hem de kaliteli üst düzey turistin gelmesini sağlarız. Turizm sadece ekonomik gelir getirir değil, ülkeler arası ilişkileri olumlu katkılar sağlayan bir köprü olma anlamında önemli bir sektörel faaliyettir. Bugün yakaladığımız oranın gelecek yıllara katlanarak devam etmesini diliyorum. Önümüzdeki yıl hedefimiz bugünkü oranı yüzde 10 oranında arttırmak" dedi.
Dalaman Dış Hatlar Terminalinde ülkelerine dönmek üzere uçak bekleyen İngiliz Wiseman ailesi karşılarında Muğla Valisi Fatih Şahin ve beraberindekileri görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Muğla'ya 3 milyonuncu turist olduklarını öğrenince büyük bir mutluluk yaşayan Glen Wiseman, "Tatilimizi Marmaris'te geçirdik. Türkiye çok güzel bir ülke, insanları çok sıcak. Buraya gelmekten büyük memnun kaldık. Önümüzdeki yıl tatil tercihimiz yine Muğla olacak" diye konuştu.
Bu arada Muğla'ya 11 aylık dönemde gelen turist sayısının 3 milyon 65 bine ulaştığı bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile