Eski tarihlerin ve günümüze dayanan oyuncaklarin koleksiyonunu yapan Sükrü Ilkdogmus, 6 binden fazla oyuncaga sahip oldu. Çevresinde Antika Sükrü olarak taninan Sükrü Ilkdogmus, oyuncak tutkusunun çikis noktasini söyle anlatti. Ilkdogmus, "Ben Balikesir’den Antika Sükrü. Asil ismim Sükrü Ilkdogmus. Son zamanlarda dört bes yildan beri zincir fast-food firmalarinin menü oyuncaklarini topluyorum. Arkadaslara da bir nevi bu tutkuyu baglamaya çalistik. Özendirmeye çalistik. 6 bin 500’ün üstünde su anda. Yani alti bin bes yüze kadar saydik, sonrasini saymadik. 6 bin 500 ile 7 bin arasi çesit diyelim. Yani tek tek çesit. Oyuncak sevdasi 5 yil önce 11 yasindaki oglumun ’Baba bunu da alalim, bunu da alalim’ derken basladi.
Oglumla beraber toplamaya basladik Sonra oglum ’tamam baba yeter’ dedi, ben devam ettim. Yani bu hobiyi devam ettirecegiz insallah, götürebildigimiz kadar iyi yere kadar götürecegiz. Yani Türkiye’nin de ismini duyurabilirsek Guinness’e falan niyetimiz var. Tabii sayimiz birazcik daha yüksek oldugu zaman. Simdi sayi düsük kaliyor" dedi.
"Balikesir’in ismini dünyaya duyurmaya çalisacagiz"
Balikesir’in adini oyuncaklari ile duyurmak istedigini söyleyen Sükrü Ilkdogmus, "Ilk oyuncagi bundan 5 yil önce biriktirmeye basladim. Bir tane, iki tane. iki tane derken arkadaslarim vasitasiyla, pazarlardan toplamaya basladik. Aralarinda en eski oyuncak 1979,1980’ler var Yani bardak olsun, oyuncak olsun onlar var. Bunlar genellikle yani seksenlerin, doksanlarin çocuklugunu hatirlayanlar veyahut da çizgi film kahramanlarini hatirlayanlar çok daha iyi bilir. O zamanlarin oyuncaklari var. Zaten simdi söyle baktigim zaman da yani o döneme götürüyor. Bazen ben isten geldikten sonra buraya çikip da bütün yorgunlugumu, çocuklugumu, geçmisimi böyle bunu vasitasiyla atlatiyorum. Bazen onlarla kavga ediyorum. Bazen gülüyorum. Mesela pembe pantere bakiyorum diyorum ’Kuyruk yine titredi deme’ diyorum filan. Yani böyle kendi kendime sey yapiyorum. Ya güzel bir zevkli bir ugrasi ben yani bütün yani insanlarin bir ugrasisinin olmasini isterim" seklinde konustu.
"Oyuncak israfi Türkiye’de çok fazla"
Koleksiyonunu almak için bir kaç kisinin talip oldugunu söyleyen Ilkdogmus, "Bugüne kadar talip birkaç kisi çikti koleksiyonu almak için. Ne bileyim teklif olarak ben su anda 80-90 bin lira civarinda istiyorum.6 bin 500 tane oyuncak var. Teklifler birazcik düsük kaldigi için vermedim. Hem verirsem biraz içim ciz eder mi eder. Ama onun yerine daha farkli bir seyler toplarim. Çünkü bu artik hobi oldu benim için. Daha farkli oynayacak. Daha farkli bir koleksiyonla karsiniza çikabilirim. Ben menü oyuncaklarimin yaninda bir de mesleki üniformalar topluyorum. Bardaklar topluyorum. Banka kumbaralarim var. Yani bankalarin vermis oldugu kumbaralar. Bes yillik bir emek ama çok böyle yani mesakkatli zamanlar geçti. Bazi bir oyuncagin pesinden yani bir ay kostugum oldu. Yani yurt disindan getirdiklerimiz oldu. Yani geçmise bir yolculuk olsun dedim. Insallah bu programi seyrederken de böyle severler, zevk alirlar" dedi.
3 Oda Dolusu Oyuncak
Balikesir’de oglu için topladigi oyuncak tutkusunu devam ettiren vatandas, evinin 3 odasini oyuncak ile doldurup hatiri sayilir bir koleksiyona sahip oldu. 3 oda dolusu, 6 bin adetten fazla oyuncak biriktiren Sükrü Ilkdogmus, oyuncak biriktirme tutkusu dolayisi ile çevresinde de kendisine ’Antika Sükrü’ denildigini söyledi.



















