3 partinin oy toplamı AK Parti etmedi

3 partinin oy toplamı AK Parti etmedi

ORC araştırma şirketi, 2015 yılı şubat ayına ilişkin bir siyasi gündem araştırmasına göre, yine 3 partinin oy toplamı AK Parti etmedi.

Yaptığı son üç siyasi araştırmayla başarılara imza atan ORC araştırma şirketi, 2015 yılı şubat ayına ilişkin bir siyasi gündem araştırması yaptı.

Toplam 30 büyükşehirde 4650 kişiyle yapılan araştırmada, 7 Haziran genel seçimleri ile ilgili seçmenlerin siyasi parti tercihlerini, halkın çözüm süreci, başbakanlık sistemi ve Paralel Yapı'yla ilgili kanaati tespit edildi.

AK PARTİ YİNE ZİRVEDE


ORC Araştırma şirketinin seçmenlere sorduğu "7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusuna yüzde 49,8 ile AK Parti cevabı geldi. Aynı soruya yüzde 23 ile CHP cevabı verilirken MHP yüzde 13,9'da kaldı. Seçime parti olarak girecek HDP ise yüzde 8,9 ile barajın altında kaldı.

3 partinin oy toplamı AK Parti etmedi

HALK BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BİLİYOR VE DESTEKLİYOR

ORC'nin araştırmasında Türkiye'nin son zamanlarda gündeminde olan Başkanlık sistemi de yer aldı. "ORC'nin sorduğu Başkanlık Sistemini biliyor musunuz?" sorusuna yüzde 60 "Evet, biliyorum" cevabı verildi. Yüzde 40'lık kısım ise "Hayır, bilmiyorum" cevabını verdi.

3 partinin oy toplamı AK Parti etmedi

ÇÖZÜM SÜRECİ DESTEKLENİYOR

Araştırmada Türkiye'nin son zamanlarda yine gündeminde olan bir başka konu Çözüm Süreci de soruldu. ORC'nin sorduğu "Çözüm sürecini destekliyor musunuz?" sorusu yüzde 65,7 Destekliyorum cevabı verirken, Desteklemiyorum diyenler yüzde 34'3'te kaldı.

3 partinin oy toplamı AK Parti etmedi

HALK PARALEL YAPI'YA İNANIYOR

ORC'nin araştırmasında Paralel Yapı ve Fethullah Gülen sorusu da seçmene soruldu. Seçmene sorulan "Devleti ele geçirmek üzere kurulmuş paralel bir yapının varlığına inanıyor musnuz?" sorusuna yüzde 75,2 Evet, inanıyorum cevabı verilirken yüzde 24,8 Hayır, inanmıyorum cevabı verildi.

3 partinin oy toplamı AK Parti etmedi

ORC TAHMİNLERİ

ORC araştırma şirketinin bu araştırması akıllara daha önce yaptığı seçim anketlerini getirdi. ORC daha önce yaptığı 3 seçim anketinde başarılı sonuçlara imza atmıştı.

3 partinin oy toplamı AK Parti etmedi


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile