3 Rektör Adayı Belli Oldu Ankara

YÖK, Giresun, Marmara ve Erzincan üniversitelerinin rektör adaylarını belirledi.

  YÖK , Giresun , Marmara ve Erzincan üniversitelerinin rektör adaylarını belirledi .
Prof . Dr . Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanan YÖK Genel Kurulu toplantısı sona erdi .
Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada , toplantıda eğitim , mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporlarının görüşüldüğü belirtildi .
Erzincan , Giresun ve Marmara üniversitelerinden YÖK ' e gönderilen rektör adayları arasından 3 ismin belirlenerek , Cumhurbaşkanlığına bildirilmesine karar verildiği kaydedildi .
Buna göre , Erzincan Üniversitesi için Prof . Dr . İlyas Çapoğlu , Prof . Dr . Ali Ercan Ekinci , Prof . Dr . Necati Fahri Taş ' ın ; Giresun Üniversitesi için Prof . Dr . Aygün Attar , Prof . Dr . Ayhan Bölük , Prof . Dr . Yılmaz Can ' ın ; Marmara Üniversitesi için ise Prof . Dr . M . Zafer Gül , Prof . Dr . Necla Pur ve Prof . Dr . Mehmet Akalın ' ın isimleri Cumhurbaşkanlığına gönderildi .
Toplantıda , devlet üniversitelerine ait 17 , vakıf üniversitelerine ait 1 fakülteye dekan ataması yapıldı .
Toplantıda , Türkiye Tabipler Vakfı ' nın Şifa Üniversitesi adıyla kurmak istediği vakıf üniversitesine ait sunumun da izlendiği belirtilerek , Maçka İmar , Eğitim , Kültür ve Sosyal Hizmet Vakfı ' nın da Trabzon ' da kurmak istediği Avrasya Üniversitesi ' ne ilişkin sunum yapmak üzere çağrılmasına karar verildiği bildirildi .
01 . 07 . 2010 19 : 49 : 04
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile