3. Uluslararası İyilik Ödülleri'nin Sahipleri Belli Oldu

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bin 200 iyilik hikayesi arasından seçilen yedi kişi 3. Uluslararası İyilik Ödülleri'ni almaya hak kazandı 15 Temmuz darbe girişiminde gösterilen kahramanlıklar nedeniyle 'Vefa Ödülü' bu yıl 'Türk milleti'ne verildi

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez, 3. Uluslararası İyilik Ödülleri'nin sahiplerini açıkladı. TDV jürisinin bin 200 iyilik hikayesi arasından belirlediği yedi kişiye İyilik Ödülü verilmesi kararlaştırıldı. Bu yıl 'Vefa Ödülü' ise Türk milletine verildi.

Görmez, TDV tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve sloganı 'Dünyayı iyilik değiştirecek' olan Uluslararası İyilik Ödülleri'nin sahiplerini, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikle açıkladı.

Başkan Görmez, Vakfın bin şubesi ve hizmet götürdüğü 135 ülkedeki iyilik paydaşlarıyla yaptığı ortak çalışmada, bin 200 iyilik hikayesinin incelendiğini ve bunlardan yedisinin insanlığa duyurulmasına karar verildiğini bildirdi.

'Aslında, iyiliğin ödülünü Allah verir. İyiliğin sahibi Allahtır ve her iyilik karşılığını bizzat Yaratıcıdan bulacaktır.' diyen Görmez, bu etkinliğin sıradan bir ödül töreni olmadığını söyledi.

Görmez, 'Bizim amacımız, kötülüğün insanın kalbini, ruhunu kuşattığı bir zaman diliminde, kötülüğün coğrafyamızı kuşattığı bir zaman diliminde, coğrafyamızın bütün başkentlerinden kötülük dumanlarının yükseldiği bir zaman diliminde, küresel ölçekte kötülüğün egemen olmaya çalıştığı bir dünyada, iyiliği alt ederek, kötülüğün iyiliğin önüne geçtiği bir dünyada, iyiliği öne çıkarmak, iyilik üzerinde durmak, iyilik konusunda her zihinde her kalpte bir farkındalık oluşturmaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Yeryüzünde bütün insanlığı kuşatacak büyük iyilikler bulunduğunu dile getiren Görmez, ancak kötünün ve kötülüğün haber değerinin hala çok daha yüksek olduğunu bildirdi.

'Varoluşumuzun en temel gayesi iyiliği egemen kılmaktır.' diyen Görmez, Türk medeniyetinin iyilik kavramını vakıflar marifetiyle kurumsallaştırdığını anlattı.

Görmez, sadece Anadolu topraklarında gayeleri bakımından yedi bin kadar vakıf bulunduğunu belirterek, TDV'nin de kurumsallaşmış iyilik hareketlerinden biri olarak kuruluşunun 42. yılını idrak ettiğini kaydetti.

Başkan Görmez, vakfın 135 ülkede insanlığa iyilik dağıtan, milletimizin iyilik elini, hayır elini dünyaya ulaştıran bir evrensel iyilik hareketine dönüştüğünü, insanlığın hizmetinde olmanın, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için çalışmanın TDV'nin ana gayesi kabul edildiğini dile getirdi.

- 'Vefa ödülü' millete

Görmez, her sene bir 'Vefa Ödülü' verildiğini hatırlatarak, bu sene bu ödülün FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ortaya koyduğu kahramanlık nedeniyle 'millet'e verilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Daha sonra Görmez, 3. Uluslararası İyilik Ödülleri'ni kazananları açıkladı.

Buna göre İyilik Ödülleri'nin sahipleri şöyle:

'60 binden fazla insanı doğayla ve bir milyon tohumu toprakla buluşturan, 50 binden fazla fidan diken Kayserili Mustafa Göçer, Pakistan'da parkları okul haline getirerek sokak çocuklarına eğitim veren itfaiye görevlisi Muhammed Eyüp.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisiyken sattığı kitap ayraçlarının parasıyla Afrika'da katarakt ameliyatları yapılmasını ve sonrasında kurduğu grupla bu ülkede yetimhaneler açılmasını sağlayan Merve Çirişoğlu.

Yakınlarını Amerika'da İslamofobik bir cinayet nedeniyle kaybeden ve İslamofobia'ya karşı mücadele başlatan Susanna Barakat.

Diyarbakır'da 174 kan davasını sonlandıran sosyal bilgiler öğretmeni Yahya Kamçı.

Ankara'da evlerinin kapısını Suriyelilere açan Cavit ve Hafize Etleç çifti.'

- 'Küçük Kahraman'ın ismi tören sırasında açıklanacak

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, iyilik ödülüne değer görülen yedinci bir isim daha bulunduğunu ancak bu 'kahraman'ı tören sırasında açıklayacaklarını kaydetti. Görmez, bu kişinin küçük bir çocuk olduğunu ama yaptığı ve verdiği mücadelenin çok büyük olduğunu belirtti.

Herkesten birbirine iyilik yapmasını isteyen Görmez, gazetecilere de 'iyilik haberleri' yapmalarının önemli olduğunu ifade etti.

3. Uluslararası İyilik Ödülleri töreni, TDV'nin kuruluş yıl dönümü olan 12 Mart Pazar günü düzenlenecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile