OMÜ, Avrupa Nörolojik Bilimler Yüksekokulu (EURON) ve Maastricht Üniversitesi Tıp Merkezinin ortak çabalarıyla düzenlenen kursun direktörlüğünü OMÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak ile Maastricht Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Yasin Temel yapıyor. Kursta, hem yurt dışından hem de yurt içinden branşlarında deneyimli pek çok bilim insanı; ilgili hastalıklardaki belirtiler, cerrahi teknik, ilgili bilimsel ilkeler hakkında katılımcılara eğitim verecek. Parkinson gibi beyin hastalıklarının ve bazı psikiyatrik hastalıkların tedavisinde son yıllarda umut ışığı haline gelen cerrahi tedavi yöntemlerinin tartışılacağı kurs, "Nöromodülasyon: Sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde yükselen yıldız" başlığıyla yapılıyor. Samsun’da bir otelde düzenlenen 3.Uluslararası Klinik Nörobilim Kursu iki gün sürecek.
"Yeni tedavi yöntemleri gerekiyor"
Kursta, parkinson hastalığında, diğer hareket bozukluklarında, epilepside, takıntı ve tik hastalığı gibi bazı psikiyatrik bozukluklarda kullanılan ve beyin pili olarak da bilinen derin beyin stimülasyonu ameliyatlarında güncel cerrahi yöntemlerini inceleyeceklerini belirten Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak, ağrı ve ürolojik hastalıklarda da bazı nöromodülasyon uygulamalarının tartışılacağını söyledi.
Almanya, Fransa, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinden katılımcıların olduğunu ifade eden Kocabıçak, "İnsan hayatının ömrü giderek artıyor. Ortalama bir insan ömrü 85’lerde. 2050 yıllarında bunun 90’a çıkması bekleniyor. Bununla birlikte alzheimer, parkinson benzeri hastalıklar giderek artıyor. Bunlarla mücadele için yeni tedavi yöntemleri gerekiyor. Biz de bu yöntemleri tartışacağız" dedi.
3.Uluslararası Klinik Nörobilim Kursu Samsun'da Başladı
"3. Uluslararası Klinik Nörobilim Kursu" Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) ev sahipliğinde Samsun’da başladı.