3. Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu Kuşadası'nda Başladı

Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nce düzenlenen 3. Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu Kuşadası'nda başladı.


Gediz Üniversitesi Rektörü ve Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr Seyfullah Çevik, açılışta yaptığı konuşmada yapay zeka, bilgisayar ve robotun gelecekte de dünyada çok önemli bir rol oynayacağını belirtti.

ÇEvik, "Buradaki konuşulacak konular gelecekteki bir buluşun, bir icadın veya herhangi bir dünya adına gelişmenin belki de bir parçası olacaktır. O açıdan buradaki konular genç bilim adamlarımıza ışık tutacak meselelerdir" diye konuştu.

Sempozyum Başkanı ve Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş de, üçüncüsünü düzenledikleri sempozyumda 52 bildiri, 18 ayrı oturum ve 1 çalıştay olacağını kaydetti.

ISCSE 2013'te "Makinelerle yazılımların dünya barışı ve insanlığın iyiliği için etkinleştirilmesi", "Robotlara engellerden kurtulmalarını ve rotalarını kendilerinin belirlemesini sağlayacak yeni özellikler kazandırılması", "Hastalıkların teşhisi ve tedavisini kolaylaştıracak, bu sayede insan ömrünü uzatacak bilgisayar yazılımlarının geliştirilmesi", "İnsansız hava aracı gibi donanımlar arasında daha hızlı ve ucuz iletişimin sağlanması, böylece etkilerinin arttırılması" gibi birçok konunun ele alınacağını ifade eden Prof. Dr. Güneş, sempozyumun yaralı geçmesini diledi.

Konferansa, robot, insansız hava aracı, cep telefonu gibi cihazları akıllı ve insansı hale getiren yapay zekanın dünya çapındaki mimarı olan Hollanda Utrecht Üniversitesi'nden Prof. Dr. John-Jules Meyer'in yanı sıra,ABD Nebraska Üniversitesi'nden Prof. Dr. David L.Olson ve Prof. Dr. Masoud Nikravesh, Meksika'dan Prof. Dr. Carlos Artemio Coello Coello ve Prof. Dr. İsmail Burhan Türkşen de katılırken, katılımcıların, teknolojinin yakın gelecekte hayatımızı nasıl değiştireceğine, bizleri nelerin beklediğine dair sunum yapacakları kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile