3 Yildir Kayip Olan Buse'nin Anne Ve Babasindan Hüzünlü Yolculuk

3 Yildir Kayip Olan Buse'nin Anne Ve Babasindan Hüzünlü Yolculuk

Antalya’da 24 Ocak 2019 tarihinde annesiyle birlikte bulundugu otomobilin hortuma kapilmasi sonucu kaybolan 20 yasindaki üniversite ögrencisi Kader Buse Acar’a ögrenim gördügü KKTC Dogu Akdeniz Üniversitesi tarafindan onursal lisans diplomasi verildi. Kizlarinin diplomasini almak için Kibris’a giden acili anne ve baba, Kemer’e dönüste is yerlerinde kizlari için bir köse yaparken gözyaslarini tutamadi.

24 Ocak 2009’da Bati Akdeniz’i etkisi altina alan olumsuz hava kosullari sirasinda annesiyle birlikte içinde bulunduklari otomobilin hortuma kapildigi olayda kaybolan Kader Buse Acar, yaklasik 3 yildir tüm aramalara ragmen bulunamadi. Kader Buse Acar’in annesi Ayla Acar ve babasi Ahmet Acar, KKTC Dogu Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan kizlari için okul tarafindan düzenlenen onursal lisans diplomasini almak üzere geçtigimiz günlerde Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne hüzünlü bir yolculuk yapti. Kayboldugu tarihte KKTC Dogu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 2. sinif ögrencisi olan Kader Buse Acar’in kaybolmasindan bir süre sonra sag bulunacagindan umudun kesilmesi üzerine Buse’nin okudugu fakülte yönetimi, ögrencilerinin vefatindan dolayi onursal lisans derecesi ve diplomasi verilmesini önerdi. Bu öneri üniversite senatosu tarafindan onaylandi. Buse’nin kayboldugu olay tarihine göre düzenlenen diploma, ailesine verilmek üzere bugüne kadar muhafaza edildi. Buse’nin diplomasini ve Kibris’taki yurt odasinda bulunan özel esyalarini teslim almak üzere Gazimagusa’ya giden Ayla-Ahmet Acar çifti, Üniversite Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hüseyin Aktuglu, Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan, Psikoloji Bölüm Baskani Prof. Dr. Fatih Bayraktar, Atatürk Arastirma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) Baskani Prof. Dr. Turgay Bülent Göktürk tarafindan karsilandi. Çift, onursal lisans belgesi ve üniversitenin ani plaketini üniversite yöneticilerinin elinden teslim aldi. Kibris’ta agirlanan acili anne baba, daha sonra kizlarinin kaldigi yurda giderek özel esyalarini teslim aldi ve Kemer’e döndü.

Kizlari için is yerinde özel köse hazirladilar

Ayla-Ahmet Acar çifti, Kibris’tan Kemer’e dönüslerinde kayip kizlari adina verilen diploma, plaket ve bazi fotograflarindan olusan bir köse hazirlarken duygusal anlar yasadi. IHA muhabirine açiklama yapan anne Ayla Acar, Buse’nin diplomasinin olaydan kisa süre sonra hazirlandigini ancak kendilerinin pandemiden dolayi gidemediklerini ifade ederek, “Kizimin ilkokul birinci siniftan beri karnelerini, her özel günde her seyini biriktirdim, dosyaladim hepsini siraladim. Diplomayi almak da bize nasip oldu, onu da aldim geldim duvarima yerlestirdim. Kizim karneni kaldir desem, ’Sen onun nereye kaldirilacagini iyi bilirsin anne’ derdi. Diplomanin da görevini bana birakip gitti. Esimin görüstügüne göre kizimin adina üniversitede agaç dikeceklermis. Kizimi Kibris’ta da yasatacaklar. Bunlarla yasamak için ugrasiyoruz. Kizimizin sevdikleriyle yasamak için ugrasiyoruz” seklinde konustu.

Baba Ahmet Acar da kizlarinin anisini yasatan ve onursal lisans diplomasi hazirlayan, kendilerini Kibris’ta agirlayan üniversite yönetimine tesekkür ederek, “Ne yazik ki 24 Ocak 2022 tarihinde bizim 3’üncü yilimiz dolacak. Bu derenin bir an önce temizlenmesini istiyorum. Çok agir bir durum, çok aci bir durum. Yasanilacak bir durum degil bu, evlat acisi bunun adi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile