Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programı (TULİP) tarafından Rektörlük Toplantı Salonu'nda organize edilen etkinliğe, yurt içindeki 30 üniversiteden 40 akademisyen katıldı.
Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, kadınların sosyal statülerinin yükseltilmesi, kalkınmaya katılımlarının artırılması için eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal güvenlik alanlarıyla ilgili göstergelerin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.
Kadınların ekonomik kalkınmanın temel unsuru olduğunu, bunun kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, "Ülkemizin sosyal, siyasal ve kültürel alanda daha da güçlenmesi, kadınların hayatın tüm alanlarındaki hak ve fırsatlara tam olarak erişimiyle sağlanması mümkün" diye konuştu.
Ustaoğlu, kadınların eğitim, sağlık ve diğer kamusal alanlarda söz sahibi olması ve karar alma mekanizmalarında daha çok temsilinin sağlanması için eşitlikçi düzenlemeler içeren yasa çıkarılması, kadın erkek eşitliğinin kurumsallaştırılması ve iş birliği üzerinde çalıştıklarını kaydetti.
Kadınların iyi bir lider ve yönetici olabileceğinin toplum tarafından anlaşılması ve buna yönelik olumsuz yargıların ortadan kaldırılması için farkındalık artırıcı programlar yapılması gerektiğine işaret eden Ustaoğlu, şunları söyledi:
"Özellikle üniversiteler bünyesinde kadın sorunları araştırma merkezlerinin kurulması ve kurulmuş olanların niteliklerinin artırılması sonucunda kadınların her alanda güçlendirilerek toplumumuzdaki olumsuz bakış açısının yarattığı engeller ortadan kaldırılıp tam bir zihniyet dönüşümünün sağlanabileceğini düşünüyorum."
DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da üniversitelerdeki kadın yönetici sayısının az olduğunu belirterek, akademik kültürün değişmesi gerektiğini söyledi.
İki gün sürecek programda, üç oturum gerçekleştirilecek.
3. Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme, Güçlendirme Eğitimi Ve Mentorluk Programı
Düzce Üniversitesinde (DÜ) düzenlenen "3. Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme, Güçlendirme Eğitimi ve Mentorluk Programı" başladı.