30 Ağustos Zafer Bayramı Denizli’de Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Denizli’de Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90.

yıl dönümü Denizli’de de coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni Denizli Valiliği önünde yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalara Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı daha sonra askeri aracın üzerinden halkı selamlayarak vatandaşın bayramını kutladı.

Törende konuşan Piyade Kurmay Yüzbaşı Şenol Ata, 30 Ağustos’un Türk tarihinin dönüm noktalarından birisi olduğunu söyledi.

26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos’ta biten taarruzun ardından savaşın sona erdiğini hatırlatan Ata, “ Savaşta Türk milleti ve ordusu büyük fedakarlıklar gösterdi. Daha önce elimizden alınmış olan İzmir’i 9 Eylül’de geri aldık ve Türk tarihine yeni bir zafer daha kazandırdık” dedi.

Konuşmanın ardından Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri araçların resmi geçit töreni vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda çatılarda keskin nişancılar da hazır bekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile