30 Agustos Zafer Bayrami'nda Sehitler Unutulmadi

30 Agustos Zafer Bayrami'nda Sehitler Unutulmadi

Samsun’da protokol tarafindan 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102. yildönümü dolayisiyla sehitlikler ziyaret edildi, sehitlerin kabirlerine çiçek birakildi ve ruhlari için dua edildi.

Samsun Valisi Orhan Tavli, Samsun Garnizon Komutani Gazi Tümgeneral Davut Ala ve protokol üyeleri, 30 Agustos Zafer Bayrami programi çerçevesinde Kiranköy ve Asri Mezarliklarindaki sehitlikleri ziyaret etti. Ziyarette Kur’an-i Kerim okundu, dua edildi. Protokol üyeleri sehitlerin kabirlerine çiçek birakti, sehit yakinlari ile yakindan ilgilendi. Sehit yakinlarina bas sagligi ve sabir dileyen protokol üyeleri, her zaman yanlarinda olduklarini tekrar hatirlatti.

Samsun Valisi Orhan Tavli, "Bugün, ilk adimi 19 Mayis 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde Samsun’umuzda atilan Milli Mücadele’nin kesin ve tartismasiz bir zaferle taçlandirilmasinin 102. yil dönümünde 30 Agustos Zafer Bayrami’mizi kutlamanin onur ve gururunu hep birlikte yasiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Baskomutanliginda 26 Agustos 1922 tarihinde baslayan Büyük Taarruz, 30 Agustos’ta destansi bir mücadelenin verildigi Baskomutanlik Meydan Muharebesi’yle zaferle sonuçlanmis, dünya savas tarihine geçen bu sanli zaferle aziz Türk milleti, sehit kanlariyla sulanan ve 1071’de Malazgirt’te bize yurt kilinan bu topraklarin ezeli ve ebedi vatanimiz oldugunu bir kez daha tescil etmistir. Ya istiklal, ya izmihlal tercihiyle bas basa birakilan aziz milletimizin bagimsizlik ve onuru için neleri göze alabileceginin ve neleri basarabileceginin en açik ispati olan 30 Agustos Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle; ’Türk Ordusu’nun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek güç ve kahramanligini tarihte bir daha belirleyen çok büyük bir eserdir’. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun da müjdesi olan Büyük Zafer’e giden süreçteki ruh, inanç ve irade 102 yil önce oldugu gibi bugün de aziz milletimize ilham vermekte, milletimiz istiklali, istikbali ve canindan aziz bildigi vatani ugruna ayni fedakarlik ve cesareti göstermeye devam etmekte, mazisinden aldigi güçle aydinlik ve müreffeh gelecegini, Türkiye Yüzyili’ni insa etme yolunda emin adimlarla ilerlemektedir. Bu vesileyle; Kurtulus Savasi’mizin Baskomutani, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kiymetli mensuplarini ve ordumuzun kahraman askerlerini rahmetle yâd ediyorum. Vatanimiz, ezanimiz, bayragimiz ve bagimsizligimiz ugruna can veren aziz sehitlerimize ve ebediyete irtihal etmis kahraman gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhlari sad, mekanlari cennet olsun. Hayatta olan kahraman gazilerimize sükranlarimi sunuyor, saglik, afiyet ve huzur dolu uzun ömürler diliyorum. 30 Agustos Zafer Bayrami’miz kutlu olsun" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile