30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Edirne, Kırklareli, ve Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Edirne'deki tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve göndere bayrak çekilmesiyle başladı.

Valilikte gerçekleştirilen bayramlaşmanın ardından, Talatpaşa Caddesi'nde devam eden kutlama törenlerinde, Edirne Valisi Hasan Duruer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi halkın bayramını kutladı.

Kurmay Yüzbaşı İsmail Bozkurt, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını belirtti.

Tören daha sonra, askeri birliklerin geçit resmiyle sona erdi. Bayrama katılan vatandaşlar askerlerin geçit merasimini ayakta alkışladı.

-Kırklareli-

Kırklareli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve göndere bayrak çekilmesiyle başladı.

Valilikte gerçekleştirilen bayramlaşmanın ardından, Vilayet Meydanı'nda devam eden törende, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan vatandaşların bayramını kutladı.

Piyade Kurmay Binbaşı Erol Soylu'nun, günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasının ardından tören, askeri birliklerin geçit resmiyle sona erdi.

-Tekirdağ-

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Valilikte gerçekleştirilen bayramlaşmanın ardından, Orduevi önünde Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve Tekirdağ Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük vatandaşların bayramını kutladı.

8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Muhabere Kurmay Yüzbaşı Tamer Karabacak, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 30 Ağustos Zaferi'nin tarihte öylesine yer alan bir zafer olmadığını, yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşı, milli birlik ve beraberliğin teminatı olduğunu belirtti.

Tören, askeri birliklerin geçit merasiminin ardından sonra erdi.

Muhabir: Ekip / Hakan Şahin

Yayıncı: Şükran Yücel
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile