30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Muğla'da Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü dolayısıyla Muğla'da törenler düzenlendi.

Muğla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Muğla Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenklerinin sunulmasıyla başlayan tören, Muğla Valisi Fatih Şahin'in valilikte tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Daha sonra Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun ve Muğla Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların bayramını kutladı.

Törene, Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tören, askerlerin tören yürüyüşünün ardından sona erdi.

Öte yandan, törenin son bulmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Atatürk Anıtı'na partilerinin çelengini sundu.

-Milas'taki kutlamalar-

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Milas'ta da tören düzenlendi.

Atapark'ta düzenlenen tören, Milas Kaymakamlığı, Milas Garnizon Komutanlığı ve Milas Belediyesi'nin çelenklerinin Atatürk heykeline sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hava Ulaştırma Yüzbaşı Ümit Mutlu, günün önemini belirten bir konuşma yaptı.

Yüzbaşı Mutlu, Türk tarihinin en büyük zaferlerinden 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muhaberesi'nin 90'ıncı yıl dönümünü kutlamanın kıvancı ve gururu içinde olduklarını dile getirdi. Mutlu, şunları söyledi:

''30 Ağustos 1922'de kazanılan bu büyük zafer, haksızlığa, kaba kuvvete, sömürgeciliğe, ihanete, bozgunculuğa, çağ dışı düşüncelere karşı ulus iradesinin zaferidir. Atatürk'ün liderliğinde, milli birlik ve beraberliğin, tam ve inanarak sağlanmış olmasının sonucu kazanılan bu büyük zaferle istilacı düşmanlar, ülke topraklarından atılmış, ülkemiz yeniden özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Büyük Önder Atatürk, bu büyük zaferi şu sözleri ile ifade etmiştir: Türk halkı yüzyıllardan beri hür ve bağımsız yaşamış, bağımsızlığı bir yaşama gereği saymış bir kavmin kahraman evlatlarıdır. Bu millet bağımsızlıktan uzak yaşamamış, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.''

Bu konuşmanın ardından kutlama programı tören geçişiyle sona erdi.

Öte yandan törenin sona ermesinin ardından bir grup vatandaş ve CHP İlçe Teşkilatı yöneticileri, Atatürk heykeli önüne karanfil bıraktı.

-Bodrum'daki kutlamalar-

Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe, Garnizon Komutanı Ahmet Şevki Ulugün başta olmak üzere kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Belediye Meydanı'ndaki tören sona erdi.

Meydandaki törenin ardından Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan, Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe, Garnizon Komutanı Ahmet Şevki Ulugün kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Muhabir: Utku Uçrak / Ferdi Aşıcı / Ali Ballı

Yayıncı: Güç Gönel
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile