30 Atlet, Mimar Sinan'in Ustalik Eseri Selimiye Çevresinde 11 Tur Atti

30 Atlet, Mimar Sinan'in Ustalik Eseri Selimiye Çevresinde 11 Tur Atti

Mimar Sinan’in ustalik eseri Selimiye Camii’nin UNESCO Dünya Mirasi Listesi’ne girisinin 11. yil dönümünde 30 atlet cami etrafinda 11 turluk kosu gerçeklestirdi.

Mimar Sinan’in ustalik eseri Selimiye Camii’nin UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’ne alinisinin 11’nci yildönümünde, ’Selimiye Farkindalik Kosusu’ yapildi. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi tarafindan düzenlenen etkinlik öncesi Selimiye Meydani’nda toplanan atletler isinma hareketleri yararak kosuya hazirlandi. Saat 10.00’da baslayan kosuda, atletler cami etrafinda 11 tur atti.

Her yil geleneksel olarak Selimiye Camii’nin UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’ne alinisinin yildönümünde kosu farkindaligi yaptiklarini söyleyen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi (BÜDDER) Baskani Önder Akdag, bu yil da 11. yila özel 11 turdan olusan bir kosu gerçeklestirdiklerini belirtti.

Bu yil 30 atletle kosu yaptiklarini aktaran Akdag, "Ayrica bu hafta Kirkpinar Yagli Güresleri basliyor biliyorsunuz. O da UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer aliyor. Bu vesileyle de herkesi Kirkpinar’i izlemeye ve yagli güres coskusu yasamaya davet ediyoruz" dedi.

Mimar Sinan’in ustalik eseri Selimiye Camii’nin Kültür Mirasi Listesi’ne alinisinin 11’nci yili dolayisiyla düzenlenen farkindalik kosusuna katilan atletlere turun tamamlanmasinin ardindan tesekkür belgesi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile