30 Kilo Altinla Kayiplara Karismisti, Cezasi Kesinlesince Tekrar Tutuklandi

30 Kilo Altinla Kayiplara Karismisti, Cezasi Kesinlesince Tekrar Tutuklandi

Konya’da kuyumculuk yapan ve 2019 yilinda baslattigi ’ucuz altin satis günü’ kampanyasi için altin toptancisi firmalardan, sarraflardan ve vatandaslardan topladigi altinlarla kayiplara karistigi iddia edilen, hakkinda ise 20 yil hapis cezasi bulunan sahis, polis ekiplerince Konya’da yakalanarak cezaevine teslim edildi.

Olay, 23 Temmuz 2019 tarihinde Konya’da bulunan tarihi Bedesten’deki Sarraflar Çarsisinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uzun yillar çarsida kuyumculuk yapan Musa G. (38), ’ucuz altin satis günü’ kampanyasi adi altinda firsat çadiri açacagini ve kampanya sonrasi geri verecegini söyleyerek çarsi esnafindan yaklasik 20 kilo altin aldi. Istanbul’daki altin toptancilarindan da yüklü miktarda ödünç altin alan Musa G., daha sonra Konya’ya geldi. Kampanyayi baslatan ve ikramlarda bulunarak vatandaslarin ilgisini çeken Musa G., kampanyayi son gününde bir gün daha uzatarak kardesinin üzerinden de 300 bin lira kredi çekti. Kampanya sonrasi mesai bitiminde is yerini kapatan Musa G., aksam saat 22.00 siralarinda tekrar is yerine gelerek altinlari ve paralari topladigi iki bavulu alarak is yerinden ayrildi. Ertesi sabah saatlerinde Musa G.’nin is yerini açmadigini fark eden komsu esnaf, kendisini merak ederek telefon ile ulasmak istedi ancak telefonunun kapali olmasi üzerine Musa G.’nin yakinlarina ulasti. Durumdan süphelenen çarsi esnafi, Musa G.’ye komsu sarrafin güvenlik kameralarini inceledi. Görüntülerde Musa G.’nin gece saatlerinde dükkanina geldigi ve kisa süre sonra iki bavulla dükkandan çiktigi tespit edildi. Olayin ardindan magdur olan çarsi esnafi da sahistan sikayetçi oldu.

Altinlarla birlikte Istanbul’da yakalandi

Güvenlik kameralarinda iki bavulla is yerinden çiktigi belirlenen Musa G.’yi yakalamak için çalisma baslatan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü bagli polis ekipleri, sahsin gidebilecegi adresleri belirledi. Belirlenen adreslerde degerlendirme yapan ekipler, Musa G.’nin kiz arkadasi Özer Y. ile 2019 yilinda Istanbul’un Besiktas ilçesinde saklandigini tespit etti. Tespit edilen adrese baskin yapan ekipler, kaçan sarraf Musa G. ile kiz arkadasi Özer Y.’yi gözaltina aldi. Sahislarin saklandigi evde arama yapan polis ekipleri, bilezik, saat, yüzük ve bir miktar para ele geçirdi. Konya’ya getirilen ve ifadesi alindiktan sonra ’nitelikli dolandiricilik’ suçlamasiyla adliyeye sevk edilen Musa G. ve yaninda yakalanan kadin sevk edildikleri adliyede çikarildiklari mahkemece tutuklandi. Sorusturmanin ardindan Konya Cumhuriyet Bassavciligi, tutuklu süpheli Musa G. ve diger süpheli hakkinda iddianame hazirladi. Iddianamede, 8 sikayetçi oldugu ifade edilerek, süpheliler hakkinda ’nitelikli dolandiricilik’ suçundan 8’er kez 3 yildan 10 yila kadar hapis cezasi istendi.

Yurtdisi çikis yasagi konularak tahliye edildi

Konya 1. Agir Ceza Mahkemesinde tutuklu yargilanan Musa G., çikarildigi mahkemelerde verdigi ifadesinde hakkindaki suçlamalari kabul etmeyerek, “Istanbul’da bir süre kendimi dinledikten sonra tekrar Konya’ya geri dönecektim” seklinde konustu.

Mahkeme heyeti, Musa G. hakkinda yurtdisi çikis yasagi koyarak tahliye edilmesine karar verdi. 2021 yilinda Konya 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin karar durusmasina, tutuksuz yargilanan Musa G., diger saniklar ve taraf avukatlari katildi.

Mahkeme heyeti, sanik Musa G.’ya, müstekiler A.R., I.G., B.M., D.A.E., I.K., M.Ç., T.G. ve E.E.’ye yönelik "güveni kötüye kullanma" suçundan 8 kez 2 yil 6 ay ile 8 kez 16 bin 660 lira adli para cezasi verdi. Mahkemede, Musa G.’nin, müstekiler A.B., A.B. ve A.K. ile uzlasmasi nedeniyle bu kisilere yönelik ’güveni kötüye kullanma’ suçundan açilmis kamu davasinin ise düsmesini kararlastirdi.

Kesinlesen cezasinin ardindan kent merkezinde yakalandi

Hakkinda verilen 20 yil hapis cezasi kesinlesen Musa G.’nin Konya Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Aranan Sahislar Büro Amirligi ekiplerince yapilan çalisma sonrasi Konya’da oldugu belirlendi. Musa G. teknik ve fiziki takibin ardindan polis ekiplerince düzenlenen operasyonla kent merkezinde yakalanarak gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan Musa G., tekrar cezaevine teslim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile