30 Kisinin Öldügü Sulama Kanalinda Yüzen Çocuktan Inanilmaz Sözler

30 Kisinin Öldügü Sulama Kanalinda Yüzen Çocuktan Inanilmaz Sözler

Adana’da son 11 yilda 318, geçen yil ise 30 kisinin öldügü sulama kanalinda havalarin isinmasiyla yüzmeye baslayan bir çocugun, “Sicak yaniyoruz. Allah rahmet eylesin, ben korkmuyorum. Hayata bir kez geliyoruz” demesi dikkat çekti.

Adana’da havalarin isinmasiyla birlikte özellikle çocuklar yavas yavas, sulama kanali, Seyhan Nehri, Seyhan Baraj Gölü ve Akdeniz’e girmeye basladi.

Özellikle sehrin birçok noktasindan geçmekte olan sulama kanallari her yil oldugu gibi bu yilda çocuklarin serinlemek için en fazla tercih ettigi yerler oluyor. Son 11 yilda Adana’da 318 kisi özellikle sulama kanalinda serinlemek isterken bogularak can verdi. Sadece geçen yil 30 kisi, çogu çocuk hayatini kaybetti, birçok ailenin ocagina ates düstü. Bu yil da ayni felaketlerin yasanmamasi için aileler özellikle sulama kanallarinda önlem alinmasini talep ediyor. Yaklasik 2.5 hafta sonra okullar tatil olmasi ve havalarin iyice isinmasiyla birlikte çocuklarin sulama kanallarina akin etmesinden korkuluyor. Çocuklar okullarin da kapanmasini beklemeden havalarin isinmasiyla birlikte sulama kanalina girmeye basladi.

Havanin çok sicak oldugunu söyleyen bir çocuk, muhabirin “11 yilda 318 kisi öldü, sadece geçen yil 30 kisi öldü, kanala girmeye korkmuyor musun” diye sormasi üzerine, “Sicak yaniyoruz. Allah rahmet eylesin, ben yüzmekten korkmuyorum. Hayata bir kez geliyorsun her seyi deneyeceksin” diye yanit verdi.

Çocuklarin yüzmesi dron ile de görüntülendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile