33 Saat Sonra Enkaz Altindan Çikti, Hayvanlar Için Seferber Oldu

33 Saat Sonra Enkaz Altindan Çikti, Hayvanlar Için Seferber Oldu

Kahramanmaras’ta 7.7 ve 7.6 siddetindeki deprem birçok ilde oldugu gibi Hatay’da da yikima neden oldu. Hatay’in Nasir Çankaya Caddesi üzerinde bulunan 12 katli apartman tamamen yikilirken, binanin 2. katinda 3 arkadasiyla kalan bir veteriner ise 33 saat sonra yakinlari tarafindan çikartildiktan sonra sahipsiz kalan hayvanlar için mücadele ediyor.

Merkez üssü Kahramanmaras’ta meydana gelen deprem Hatay’da büyük yikima neden oldu. Hatay’in Sümerler Mahallesi Nasir Çankaya Caddesi üzerinde bulunan 12 katli A Bloklari Sitesi tamamen yikildi. Sitenin 2. katinda 3 arkadasiyla oturan Savas Akdeniz (32) ise kendisine yataginin olusturdugu yasam üçgeninde yaklasik 33 saat kaldi. Yakinlarinin gelmesiyle çikartilan 4 kisiden 25 yasindaki Birsen Özer hayatini kaybetti. Veteriner Akdeniz ise vefat eden arkadasinin cenazesine katildiktan sonra sokak hayvanlarini yalniz birakmadi. Gönüllü olarak arkadaslariyla birlikte veteriner noktasi kuran Akdeniz, hem hayvanlarin tedavisini üstleniyor, hem de hayvanlarini kaybeden vatandaslarin sesi oluyor.

33 saatlik enkazdan sag olarak çikarilan Akdeniz, “Deprem oldugu zaman büyük bir sarsintiyla bina yikilmaya basladi.

4 arkadas enkaz altinda kaldik. Yatagim bana siper oldu ve 33 saat boyunca enkaz altinda bekledik. Her yer karanlikti saat 8 gibi birileri enkazda bizim oldugumuzu fark etti. Daha sonra yakinlarim geldi ve çevredekilerle bizi çikardilar. Maalesef Birsen Özer (25) arkadasim kurtarilamadi. Tedavi olduktan hemen sonra onun cenazesine katildim. Daha sonra Ankara’ya gitmeye karar verdim fakat içim elvermedi. Tekrar enkaz bölgesine gelerek burada yapabileceklerimi düsündüm. Ardindan veteriner klinigimdeki malzemeleri alarak burada gönüllü arkadaslarim ile kaybolan, yaralanan, mahsur kalan hayvanlar için bir veteriner noktasi kurduk. Gönüllü olarak hem vatandaslara hem hayvanlara yardimci olmak istiyoruz” diye konustu.

Öte yandan Savas Akdeniz, yetkililerden siginmak için konteyner talep ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile