33 Yillik Esiyle 15 Yildir Sirt Sirta Vererek Balik Avina Çikiyor

33 Yillik Esiyle 15 Yildir Sirt Sirta Vererek Balik Avina Çikiyor

Elazig’da yasayan Celalettin ve Ayten Öden çifti, 33 yillik hayat arkadasliklarina mesai arkadasliklarini da ekledi. 15 yilini sirt sirta veren Öden çifti, Hazar Gölünde her gün balik tutup aile ekonomisine katkida bulunuyor.

Elazig’in Sivrice ilçesinde yasayan Celalettin Öden 13 yasindan itibaren balikçilikla ugrasiyor. Babasindan kalan meslegi sürdüren ve buradan kazandigi parayla da dünyaevine giren Celalettin Öden, ilk dönemlerde yaninda sürekli eleman çalistirdi. Birlikte çalistigi isçilerin memur olmasi veya farkli islere geçmesi nedeniyle bir süre tek basina baliga çikmak zorunda kalan Celalettin Öden’in esi Ayten Öden, hayat arkadasinin o dönemlerde çok yoruldugunu fark etti. Ayten Öden, esine, birlikte balik tutmaya gidebilecegini bu sayede de daha az yorulacagini söyledi.

15 yil önce ilk defa balik avina çikan çift, halen sabahin ilk isiklariyla birlikte Hazar Gölünde baliga çikarak ev ekonomisine katkida bulunuyor. Tuttuklari baliklarin kilogramini 25 liradan çevredeki restoranlara satan Öden çifti, 33 yillik birlikteliklerinin mutluluklarini yasiyor.

"Kisin biraz zorlaniyoruz"

Evine ekonomik olarak katki saglamak için bu ise basladigini ifade eden Ayten Öden, "Esimin yaninda kimse yoktu, bundan dolayi ben de esime yardim ederek balik tutmaya basladim. Sabah 04.00 gibi kalkiyoruz. O sürede zamanimiz evde geçiyor. 6 gibi göle gelip aglarimizi göle birakiyoruz. Bazen gölde çadirda kaliyoruz. Isimizi seviyoruz. Yazin kolay olsa da kisin zorlaniyoruz" dedi.

Sabahin erken saatlerinde kalkip aglarin basina gittiklerini aktaran Celalettin Öden ise "Aglarimizda balik varsa göl kenarindaki restoranlara veriyoruz. Baliklari sattiktan sonra aksam tekrardan göle gidip aglarimizi seriyoruz. Eskiden bizim yanimizda çalisan elemanlarimiz vardi. Elemanlarimiz ya paralarini az buluyordu ya da baska isler de bulduktan sonra bizim yanimizdan ayrildi. Eleman olmamasi nedeniyle ben de mecburen esimle bu isi yapmaya basladim. Ben 30 senedir bu meslegi yapiyorum. Esimle de yaklasik 15 yildir bu isi yapiyoruz. Yazin 3 ay güzel oluyor ama diger mevsimler de çok kolay olmuyor. Buranin kislari çok siddetli bu nedenle bazen 10 gün baliga çikmadigimiz zamanlar oluyor. Bu sürede aglarimizin eksikliklerini tamamliyoruz. Daha sonra tekrardan suya dönüyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile