4+4+4 Eğitime Renk Getirecek

4+4+4 Eğitime Renk Getirecek

Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, bu yıl uygulanmaya başlanan 4+4+4 sisteminin eğitime renk getireceğini söyledi.

Yeni sistemin çok konuşulacağına dikkat çeken Tekelioğlu, “Eğitimciler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve siyasiler yeni sistemi çok konuşacaklar. Bazıları sistemin olumlu yönlerini belirtirken, hükümete muhalif kurum ve kuruluşlar olumsuzluklarından bahsedecekler. Yürürlüğe girmiş bir sistemin, bilhassa uygulamaya bu öğretim yılından itibaren başlaması düşünüldüğünde yapıcı eleştirilerin olması eğitimimize katkı sağlayacaktır. Elbette her uygulamaya konulan bir sistemin mutlaka olumsuz tarafları, eksik yönleri olacaktır. Noksanlıklar büyük orandaki doğrulara gölge düşürmemelidir. Eğitim öğretimin Türkiye nüfusunun tamamını ilgilendirdiğini unutmamalıdır” dedi.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında başta veliler olmak üzere yönetici, öğretmen ve öğrencilere büyük sorumluluklar düşeceğini kaydeden Tekelioğlu, “Velilerimizin en başta gelen görevlerinden biri çocuklarını zamanında okula göndermeleri ve ihtiyaçlarını temin etmeleridir. Onlara çalışma ortamı hazırlamak, arkadaşlarının seçiminde yardımcı olmak, televizyon ve bilgisayar kullanırken ölçülü olmalarını sağlamak velilerimize düşen görevler arasındadır. Yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz kendilerine emanet edilen yavrularımıza nezih ortamlarda ve derslere yardımcı olacak araç gereçlerle eğitim başta olmak üzere öğretim programları doğrultusunda çocuklarımızı geleceğe hazırlamak olacaktır. Öğrencilerimiz ise kendilerine verilen grevleri en güzel şekilde yerine getirecek, zamanında okullarına gidip geleceklerdir” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile