4+4+4'le çağı yakaladık

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanuna ilişkin, ''4+4+4'le çağı yakaladık'' dedi.

Öztürk, yazılı açıklamasında, çocukların yaşama eşit başlangıç yapması, daha uzun süreli öğrenim, daha genç yaşta çalışma hayatına giriş, daha kaliteli ve eğitimli toplumsal iletişim, eğitimde ve öğretimde nitelik ve başarı adına 12 yıllık kesintili, zorunlu ve yönlendirmeli eğitimi Türkiye'nin ihtiyacı olarak gördüklerini belirtti.

Eğitim reformuyla birlikte gençlerin daha iyi, donanımlı bir hale gelmesini sağlayacaklarını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

''Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçen 4+4+4 eğitim sistemi sayesinde ara eleman sıkıntısı da giderilmiş olacak. Aileler de çocuklarını yeteneklerine göre yönlendirebilecek, çocuklarımız da istediği alanlarda kendini geliştirebilecek. 12 yıllık zorunlu eğitimle çocuklar, dilsel, zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal açıdan daha gelişmiş olacak. 12 yıllık zorunlu, kesintili ve yönlendirmeli eğitimin uzun vadede çocukların ve ülke insanının daha eğitimli, üretken, daha yaratıcı, sorun çözmede daha yetkin olmalarını sağlayacak. Mesleki eğitime ve üniversiteye daha hazır olacak ve daha rahat uyum sağlayacak. Eğitimin kalitesi artacak. '4+4+4', aslında çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkaran, araştırma ve proje bazlı nitelikli eğitim sisteminin adıdır. '4+4+4'le çağı yakaladık.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile