4.5 Milyon Adet Ampul Dağıtıldı

Elektrik İşleri Etüt İdaresi (EİE) Genel Müdürü Mustafa Kemal Büyükmıhçı, Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerine 4

Elektrik İşleri Etüt İdaresi (EİE) Genel Müdürü Mustafa Kemal Büyükmıhçı, Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerine 4.5 milyon adet enerji verimli ampul dağıtıldığını kaydetti.
Tokat'ta gerçekleştirilen enerji verimliliği ile ilgili çalışmaların diğer valilikler ve kamuoyu ile paylaşılması suretiyle yaygınlaştırılmasında yürütülen özverili çalışmalarından dolayı EİE Genel Müdürlüğü'nden teşekkür mesajı geldi. EİE Genel Müdür Mustafa Kemal Büyükmıhçı, Tokat Valiliği'ne gönderdiği teşekkür mesajında, kentte enerji verimliliği ile ilgili yürütülen faaliyetlerin, diğer valiliklerce de yaygınlaştırılmasına yönelik katkılarının çok büyük olduğunu kaydetti. Büyükmıhçı ayrıca, Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi kapsamında illerde ilköğretim okulu öğrencilerine 4.5 milyon adet enerji verimli ampul dağıtıldığını, kamu kurumlarına, otobüslere, duraklara afişler asıldığını, kamuoyunu bilinçlendirmek için toplantılar düzenlendiğini yazılı olarak açıkladı.
Öte yandan, Tokat'ta Vali Şerif Yılmaz öncülüğünde devam eden Enver Projesi kapsamında yapılan çalışmalar ise şu şekilde açıklandı: "Anadolu Kız Meslek Lisesi tarafından bakır ve el işlemeleri ile tanıtım broşürleri hazırlanmış, kamu kurum-kuruluşlarına yönelik il merkezi ve ilçelerimizde bilgilendirme ve tanırım toplantıları düzenlendi. Öğrencilerin evlerinden getirdiği akkor lambalar tasarruf ampulleriyle değiştirildi. Proje kapsamında hazırlanan broşürler kentte muhtelif yerlerinde asıldı. TEDAŞ elektrik fatura bildirimleri, esnaf tarafından Ramazan ayında hazırlatılan imsakiyeler, ilimizde faaliyet gösteren bazı petrol istasyonlarının promosyon amaçlı dağıttığı kağıt peçete kutularında sloganlar yazılmak suretiyle, kaynakların israf edilmemesi vurgusu yapıldı. 7-19 Ekim 2008 tarihlerinde Kelkit Havzası Kalkınma Birliği'nin İstanbul'da düzenlediği etkinliklerde Tokat Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından Enerji Verimliliği standı açıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2009 enerji verimliliği resim ve karikatür yarışması düzenlendi, Tokat Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin katılımıyla Enver Hatıra Ormanı oluşturuldu."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile