4 Bin 476 Can Dostu Inegöl Belediyesi Ile Hayata Tutundu

4 Bin 476 Can Dostu Inegöl Belediyesi Ile Hayata Tutundu

Inegöl Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, 2021 yilinda 4 bin 476 yarali ve hasta sokak hayvaninin tedavilerini gerçeklestirerek sagligina kavusturdu. Ayrica 192 kedi ve 255 köpek sahiplendirildi.

Sehirde yasayan her canlinin sorumlulugunu üzerinde hisseden Inegöl Belediyesi, sadece vatandaslar degil sokaklarda yasayan can dostlari için de hizmet üretiyor. Karalar bölgesinde bölgenin en kapsamli Sahipsiz Hayvanlar Bakim ve Tedavi Merkezini hayata geçiren Inegöl Belediyesi, bu merkez ile can dostlarina sifa dagitiyor.

Bir yandan sokak hayvanlarinin beslenme sikintisi çin çalismalar yapilan Veteriner Isleri Müdürlügü, bir yandan da can dostlarina olan sevgiyi arttirarak çesitli organizasyonlarla onlara yeni yuvalar kazandirmak maksadiyla sahiplendirme çalismalari yapiyor. Ayni zamanda vatandaslardan gelen sokak hayvanlariyla ilgili bütün ihbarlari degerlendiren müdürlük, yarali ve hasta hayvanlarin tedavileri ile kisirlastirma çalismalarini da yapiyor. Belediye Baskani Alper Taban, Veteriner Isleri Müdürlügü’nün 2021 çalismalari hakkinda açiklamalarda bulundu. Sehirdeki her canlinin önemli olduguna dikkat çeken Baskan Taban, “Bizler sadece insanlari degil, sehrimizin hayvanlarini da, bitkilerini de, tarih kokan sokaklarini, caddelerini de önemsiyoruz. Bu sehirde nefes alan her canlinin üzerinde sorumluluk hissediyoruz. Bu düsünce ile bölgemizin de en kapsamli hayvan hastanesini içerisinde barindiran Sahipsiz Hayvanlar ve Bakim ve Tedavi Merkezini Inegöl’e kazandirdik. Bu merkez sayesinde 2021 yilinda vatandaslarimizin Çözüm Merkezimize ilettigi 10 bin 507 talep ve basvuru mesai arkadaslarimiz tarafindan çözüme kavusturuldu” dedi.

Veteriner Isleri Müdürlügü’nün 2021 yilinda bir yandan besleme, bir yandan tedavi ve bir yandan da sahiplendirme çalismalarini sürdürdügünü hatirlatan Baskan Alper Taban, “2021 yili içerisinde barinagimiza gelen 4 bin 476 adet hasta ve yarali hayvanin tedavileri yapildi. Bunlardan 35 tanesi ameliyat edilerek sagligina kavusturuldu. Her biri can tasiyan bu can dostlarimiz, sifasini Inegöl Belediyesi’nin barinaginda buldu. Yine bin 519 köpek ve 36 kediye kisirlastirma operasyonu yapildi. Bunun yani sira sokak hayvanlari için yemleme çalismalarimiz ve sehrimizin farkli noktalarinda yem odaklari olusturma çalismalarimiz devam ediyor. Bir yandan da sokak hayvanlarina yeni yuvalar bulmak için sahiplendirme çalismalarimiz sürüyor. 2021 yilinda 192 kedi ve 255 köpek sahiplendirildi. Sahiplendirme çalismalarina katki sunmasi için hayvanseverlere mama destegi verildi.

Yine sokak hayvanlarina karsi olumsuz algiyi kirmak için 4 Ekim Hayvanlari Koruma Günü etkinligi düzenlendi ve Inegöl AVM’de sokak hayvanlari için resim sergisi yapildi. Bu tür faaliyetlere vatandaslarimizin da ilgisini ortaya koymasi bizleri memnun etti” açiklamalarinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile