4 Bin Asker Ablukaya Aldı... 300 PKK'lı Köşeye Sıkıştı

Dağlıca’da 8 askeri şehit eden 19 askeri de yaralayan PKK’lılara karşı başlatılan operasyon genişletildi. Hava unsurlarıyla örgütün sınır ötesindeki kamplarının da bombalandığı operasyonda ölü ele geçirilen PKK’lı sayısı 26’ya yükseldi

PKK 'nın Dağlıca 'da yaklaşık 300 teröristle gerçekleştirdiği eş zamanlı saldırının hemen ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu 'nun da bölgeye gelmesi üzerine son dönemdeki en büyük operasyonu için düğmeye basıldı. Hakkari 'nin sınıra yakın kesimindeki operasyona 4 bin askerle özel harekat polisleri ve korucular da katıldı. Çukurca yönünde PKK 'nın Basyan ve Avaşin kamplarına da yakın olan Aktütün ve Yeşilova bölgeleri de operasyon alanı içerisine alındı. 300 PKK 'lı Irak sınırında bulunan ve sarp kayalıkların bulunduğu Dağlıca ve Derecik bölgelerinde abluka altına alındı. Özel eğitimli komandoların stratejik noktalara indirilmesi, kobra ve süper kobraların da PKK 'lıların kaçış bölgelerini sürekli ateş altında tutulması ile sabah saatlerine kadar 26 PKK 'lı öldürüldü. Jandarma Özel Harekat Timleri sıcak takip sırasında bir kaç noktada Kuzey Irak sınırları içine girdi. Burada da teröristlerle çatışmalar yaşandı.

Bomba yağdırıldı
Hava destekli olarak sürdürülen operasyonunun bir ayağını da savaş uçakları oluşturdu. Savaş uçakları sınırdaki PKK kamplarına sürekli bomba yağdırdı. Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova 'daki askeri birliklerden gece boyunca da bölgeye sürekli takviye birlikler gönderilerek operasyon alanı genişletildi. Derecik beldesinin Balkaya Dağları 'nın dik kısımlarına Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı 'ndan kalkan helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirilirken, Aktütün ve Bayrak Tepe bölgelerine ise sürekli asker sevk edildi. Şemdinli ilçesinde de gece boyunca top ve silah sesleri duyuldu. Irak sınırındaki Derecik İç Güvenlik Taburu ve Umurlu Karakolu 'ndan da Balkaya Dağları 'na ve Avaşin bölgelerine top atışları yapıldı.

Sevkiyat sürüyor
Şırnak 'taki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı 'ndan sınır birliklerine yapılan asker ve mühimmat sevkıyatı dün de sürdü. Şırnak 'tan havalanan helikopterler, Kuzey Irak 'ın sınır hattında bulunan Siyah ve Düğün ile Cudi Dağları 'na yönüne askeri timleri taşıdı. Özellikle Kuzey Irak 'ta bulunan Sinaht, Haftanin bölgelerinin karşısındaki Türkiye tarafında bulunan Siyahkaya, Düğün ve Cudi Dağları 'na 10 'ar dakika arayla Sikorsky helikopterleriyle özel eğitimli birlikler sevk edildi. Cudi Dağı zirvesinden sabah saatlerinden itibaren yükselen dumanlar, Cizre 'den görüldü.

'Sivil halkı kalkan yaptılar '
Hakkari Valiliği 'nden yapılan açıklamada, ”Yeşiltaş Karakolu 'na yapılan hain saldırıda bölücü terör örgütü mensupları,
köyde evlerin arasından ateş açarak masum vatandaşlarımızı kendilerine kalkan yapmaya çalışmışlardır” denildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ”Ayrıca bölgeye giden sivil ambulanslara terör örgütü mensuplarınca roket ve uzun menzilli silahlarla ateş açıldığı da belirlenmiştir. Yapılan operasyonlar neticesinde etkisiz hale
getirilen teröristler ile çok sayıda silah, mühimmat, tıbbi malzeme, ilaç, dürbün ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili operasyonel ve adli çalışmalar devam etmektedir.”

Zap bombalandı
Dağlıca 'daki saldırının ardından Türk savaş uçakları PKK 'nın Kuzey Irak 'ta Kandil 'den sonra en büyük kampı olan Zap 'ı bombaladı. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani 'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği 'nin resmi internet sitesinde Türk savaş uçaklarının PKK 'nın ana kamplarının bulunduğu Zap Vadisi 'ndeki Nehal bölgesinde bazı noktaları 1 saat süreyle bombaladığı öne sürüldü. Irak 'ta Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani, Dağlıca saldırısını kınadı. Barzani, saldırının herkese zarar verdiğini ve barışçıl çabaları boşa çıkardığını söyledi.

'Kararlılıkla devam edecek '
Genelkurmay Başkanlığı 'ndan yapılan açıklamada, Dağlıca saldırısznın ardından başlatılan kara ve hava harekâtının tamamlandığı bildirildi. 26 teröristin silah ve malzemesiyle birlikte ölü ele geçirildiği, 1 teröristin ise sağ yakalandığı belirtildi. Irak 'ın kuzeyinde terör örgütüne ait hedeflerin belirtilerek, “Her türlü güçlüğe göğüs gererek milletimizin güvenliği için mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri 'nin fedakâr mensupları, kendisine tevdi edilen görevleri, dün olduğu gibi bugün de, yarın da sonuç alınıncaya kadar kararlılıkla yapmaya devam edecektir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile