4. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği Başladı

4. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği Başladı

Bu yıl ikincisi düzenlenen şenlikte, DNA izolasyonu, mikroskop incelemeleri, organ diseksiyonu, robot tasarımı, uzay küresi gibi atölye çalışmaları ve bilimsel deneyler yapılacak.

Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından TÜBİTAK'ın desteğiyle yapılan "4. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği" başladı.

Taksim Meydanı'ndaki festival alanında düzenlenen törenin açılışında konuşan Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, mevcut durumda bilgiyi üretme, üretilen bilgiye ulaşma ve bilgiyi kullanmanın önemli olduğunu belirtti.

Okulda öğretilen bilgilerin kısa sürede eskidiği, anlamsız hale geldiği bir çağda akademik ve teknik bilgiyi uygulamaya dönüştürme çerçevesinde yapılan etkinliklerin önemli olduğunun altını çizen Demirelli, şunları söyledi:

''Bazen bir bakıyorsunuz, dünyada insanlar bir yazılımla 3-4 tane genç bir araya geliyor, sadece bilgisayar alt yapısında o teknik bilgiyi uygulamaya dönüştürerek geliştirdikleri bir yazılımla dünyada milyarlarca dolarlık ciroya ulaşıyor. Belki o bilgiye biz sonra ulaştığımızda, sadece üretilen teknolojiyi, bilgiyi kullanıcı olarak alıyoruz. O nedenden dolayı üretilen bilginin uygulamaya dönüştürülmesi, teoriden pratiğe aktarılması noktasında daha küçük yaşlarda öğrencilerimizi bu yola kanalize etmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Son dönemde imkanı olan okullarımızda kodlama eğitimi verilmesi, iş eğitimi gibi benzeri etkinliklerinin bu noktada önemli olduğunu kanaatindeyim.''

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da çocukların çağa uygun olarak yetiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bilim şenliğinin çocuklara hedef verdiğini, heyecanlandırdığını, heveslendirdiğini ve yönlendirdiğini ifade eden Demircan, ''Yoksa alışageldiğimiz sadece bildiklerimizi tekrar eden bir eğitimle gelecek vizyonu oluşturmak mümkün değil. Öğrencileri, mutlaka standartın dışında yeni heveslere, heyecanlara yönlendirecek bu tip organizasyonlar kaçınılmaz.'' diye konuştu.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman ise Türkiye'nin bilim konusunda toplumun her kesimiyle atılım içerisinde olduğunu söyledi.

Toplumun bütün kesimleri bilim atılımını sahiplenince sonuç alınacağına işaret eden Duman, ''Okullarımızda, sınıflarımızdaki bizim gözümüzde yaramaz gözüken çocuklarımızın, çok geçmeden ilgilenilir, ilgi ve imkan sağlanırsa bunların bilim insanına, bir sanat insanına, bir kültür insanına dönüşme şansı her zaman olacaktır.'' dedi.

Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı da etkinliği öğrencilerin erken yaşlarda bilim, teknoloji ve fen bilimleriyle buluşmasına katkı sağlamak için gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, şenlikte Mini ADA ve ADA GH5 robotları dans gösterisi yaptı. Robotların gösterisi, izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

DNA izolasyonu, mikroskop incelemeleri, organ diseksiyonu, robot tasarımı, uzay küresi gibi atölye çalışmaları ve bilimsel deneylerin yapılacağı 4. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği, yarın sona erecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile