4 Tanesi 50 TL'den Satilan Erik Hamilelerin Ilgi Odagi

4 Tanesi 50 TL'den Satilan Erik Hamilelerin Ilgi Odagi

SAMSUN – Samsun’a yurt disindan getirilen erigin 4 tanesi 50 TL’den satiliyor. Hamileliginde erik aseren müsteriler manavi gece yataktan kaldirarak erik talep ediyor. Yerli erigin olmadigi zamanlarda ihtiyaci karsilayan Sili erigi, çevre illere de kargoyla gönderiliyor.

Yaz meyvesi olan ve hamile kadinlar için satilan alinan erigin tanesi Samsun’da 12.5 TL’den tezgahlari süslüyor. Samsun’da 30 yildir manavlik yapan Hüsamettin Aslan, vatandasin ihtiyacini karsilamak adina 15 yildir kis aylarinda Sili’den ithal edilen erik satiyor. Hamile eslerinin bazi zamanlar gece saatlerinde kendisini arayip erik sordugunu söyleyen Aslan, kutu içinde sattigi 4 erigin 50 TL’den alici buldugunu belirtti.

Hüsamettin Aslan, “Yerli erik Antalya’dan mart ve nisan ayinda gelir. Samsun’un yerli erigi de mayis ayindan sonra çikar. Su anda bulunan erikler yurt disindan Sili’den geliyor. 4 tanesi 50 TL’den satiliyor. Hamile kadinlara hizmet olsun diye bulunduruyoruz. Yaklasik 10-15 seneden beri böyle bir ticaretimiz var. Buradaki ticareti para kazanmak amaçli degil vatandasin ihtiyacini karsilamak adina yapiyoruz. Hamile kadinlar tercih ediyor. Gelen müsteriler erik olup olmadigini soruyor. Samsun’dan ve diger illerden de bize telefonlar geliyor. Internet üzerinden de bize ulasiyorlar. Elimizde olmadiginda yurt disinda geldigi için 5-10 gün bir müddet istiyoruz kendilerinden. Ona göre siparis verip kargoyla gönderiyoruz. Saat gece 12’ye 1’e kadar arayan oluyor. Bazen gece yataktan kalkiyoruz ilgileniyoruz. Verdigimiz numaraya pisman oldugumuz zamanlar olabiliyor. ‘Erik var mi, seftali var mi, üzüm var mi’ gibi sorular oluyor. Sezonu tabi yavas yavas kapaniyor. Mart ayina dogru bu son bulur” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile