4'ü çocuk 5 kişi öldü

Dün iki ilde can gitti. Kahramanmaraş ve Adana'da 5 kişi yaşamını yitirdi. ölenlerden 4'ü çocuk.

Kahramanmaraş’ta soba zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden anne ve 2 çocuğunun ölüm haberi ailesini yasa boğdu. Ölen kardeşlerden Mustafa Baltacı’nın okulundaki arkadaşları ve öğretmenleri de duydukları haberle sarsıldı. Eyüp Sultan Mahallesi 27’inci Sokak’ta ikamet eden Baltacı ailesinin 3 bireyi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Akşam saatlerinde eve gelen ve eşi Güllü Baltacı ile çocukları Hüseyin ve Mustafa’yı hareketsiz olarak gören baba Ramazan Baltacı, ilk olarak kendisine şaka yapıldığını zannetti. Eşi ve çocuklarının zehirlendiğini fark eden baba sağlık ekiplerine haber verdi. Eşinin hayatını kaybettiğini anlayan baba, iki çocuğunu komşusuna ait dolmuşla Yenişehir Devlet Hastanesi’ne götürdü. İki kardeş de burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne ve çocuklarının cesedi, daha sonra Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Anne ve iki çocuğunun hayatını kaybetmesi yakınlarını da yasa boğdu.

MUSTAFA’NIN ÖĞRETMENLERİ VE ARKADAŞLARI ÖLÜM HABERİYLE SARSILDI


Suudi Arabistan’da 3 yıl çalıştıktan sonra memleketi Kahramanmaraş’a dönen baba Baltacı, yaklaşık 6 ay önce Eyüp Sultan Mahallesi’nde bir berber dükkânı açtı. Tekke Mahallesi’ndeki evini, iş yerine daha yakın olmak amacıyla buraya taşıyan baba Baltacı, eşi ve iki çocuğunu kaybetmenin acısıyla sarsıldı. Büyük oğlu Mustafa’nın da eğitim gördüğü Kahramanmaraş Belediyesi İlköğretim Okulu’ndaki öğretmenleri ve arkadaşları, ölüm haberiyle şok yaşadı. 2’inci sınıfa giden ve derslerinde başarılı olduğu öğrenilen Mustafa’nın arkadaşları, sırasını güllerle donattı.

ADANA'DA İKİ KARDEŞ ŞOFBENDEN ZEHİRLENDİ

Adana'da iki kız kardeş şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. İki kardeşin de ikizinin bulunduğu Geçitli Beldesi yasa büründü.Olay, Yüreğir ilçesinde yaşandı. Ameliyat olan dedelerini ziyarete giden 13 yaşındaki Merve Leman Avanoğlu ile kardeşi 11 yaşındaki Müzeyyen Avanoğlu duş almak için banyoya girdi. Kız kardeşlerin bir süre banyodan çıkmamasından şüphelenen yakınları, içeri girdiklerinde çocukları baygın halde buldu.Yakınlarınca Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ve Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kardeşlerin şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi. İki kardeş yapılan tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Baba Mustafa Avanoğlu cenazeleri almak için geldiği Adli Tıp Kurumu'nda fenalık geçirdi. Avanoğlu, ailesi ve yakınları tarafından teskin edildi.Öte yandan, olayın meydana geldiği Geçitli Beldesi'nde büyük bir hüzün yaşanıyor. Ölen iki kardeşin de ikizinin bulunduğu Geçitli Beldesi yasa büründü.Şofbenden zehirlenen Merve Leman'ın ikizi Veli Berke ile Müzeyyen'in ikizi İrem'in de Cebesoy İlköğretim Okulu'nda okuduğu öğrenildi. Olayın duyulmasının ardından öğretmenler ve öğrenciler de gözyaşlarına hakim olamadılar. Geçitli Beldesi'nde oturan ikizler de kardeşlerini kaybetmenin acısını yaşadılar.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile