4. Uluslararası Doğu Anadolu Bölgesi Geleneksel Mutfak Kültürü Sempozyumu

Tuzluca ilçesinde ''4. Uluslararası Doğu Anadolu Bölgesi Geleneksel Mutfak Kültürü ve Tuzluca-Iğdır Yemekleri'' sempozyumu düzenlendi.

Atatürk İlköğretim Okulu Konferans salonunda düzenlen sempozyuma, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Tuzluca Kaymakamı Murat Sarı, Tuzluca Milli Eğitim Müdürü Ziya Zakir Acar, öğretim görevlileri ve il dışından gelen davetliler katıldı.

Sempozyumda konuşan Vali Çiçek, bir milletin yok olmasının en önemli etkeninin, geçmişiyle geleceği arasındaki bağlarının ve iletişimini koparmak olduğunu söyledi.

Çiçek, inancımızı ve kültürümüzü yaşatmanın, yaşayarak mümkün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Tuzluca ilçemizde bu yıl 4.'sü düzenlenen 'Doğu Anadolu Geleneksel Mutfak Kültürü ve Yemek Kültürü Sempozyumu' burada yapılıyor. Kültürümüzde yemeği ikram eder arkasından sohbetler ederiz. Bu sohbetler kaynaşma ve dayanışma aynı zamanda da iletişim kurma, sevgiyi bir araya getirmektir. Bütün bunlar yemekle yapılır. Bu yemekler her türden insanı bir araya getirir.''

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Belli, geçen yıl düzenlenen sempozyuma da katıldığını belirterek, ''Geçen yıl yüzlerce insan katılmıştı. Olağanüstü bir coşku vardı. Bizim yemek kültürümüz ve yemek zevklerimiz çok zengin. Bizi biz yapan geleneksel mutfak kültürümüzdür. Eğer bu kaybolursa biz de kayboluruz'' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile