'4. Uluslararasi Tibbi Cihazlar Konferansi' HKÜ'de Gerçeklestirildi

'4. Uluslararasi Tibbi Cihazlar Konferansi' HKÜ'de Gerçeklestirildi

Pandemi sürecinde önemi daha da perçinlenen medikal cihaz teknolojileri konusuna odaklanan “4. Uluslararasi Tibbi Cihazlar Konferansi (ICMD’2021)" Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ)’de gerçeklestirildi.

Koordinatörlügünü HKÜ Rektör Yardimcisi, HKÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola ve Izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisligi Bölüm Baskani Doç. Dr. Yalçin Isler’in yaptigi konferans çevrimiçi olarak gerçeklestirildi.



"Üniversite-sanayi is birligi artirilmali"

Tibbi sistemler, var olan Ar-Ge çalismalari, saglik sektöründeki problemler ve çözümleri gibi farkli boyutlarinin ele alindigi konferans, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin açilis konusmasiyla basladi.

Tibbi cihazlarin ve medikal ürünlerin gelisimlerini destekleyecek bir model olarak üniversitelerde yapilan Ar-Ge çalismalarinin yani sira konuya iliskin üniversite-sanayi isbirliklerinin artirilmasinin önemine deginen Rektör Dereli, “Ülkemizdeki medikal cihaz ve ürünlerin üretim kapasitesinin artirilmasi gerekiyor. Tibbi cihaz üretimi ve servis hizmetlerinin kalitesi, saglik sektörünün gelismesi açisindan hayati önem tasiyor. Hastaliklarin teshisinin daha kolay ve daha dogru bir sekilde yapilabilmesi ve hastaliklarin daha kisa sürede tedavi edilebilmesi, medikal cihazlar sektöründeki yenilikler ve gelismeler ile dogru orantilidir. Bilimsel toplantilar tüm bu yenilikler ve gelismelerin tartisilmasi ve yayginlastirilmasi açisindan önemli bir firsat ve platform olusturuyor” dedi.



Dünyada tibbi cihaz teknolojisinin ilerleyisi ve saglik sektöründeki hizmetler tartisildi

Iki gün boyunca süren konferansin ilk gününde biyomedikal sistemler ile ilgili Ar-Ge çalismalari, tüm dünyada tibbi cihaz teknolojisinin ilerleyisi ve saglik sektöründeki hizmetler tartisildi. Özellikle hastaliklarin teshis ve tedavisinde tibbi cihazlarin saglik bilimine sagladigi katkinin tibbi gelismelerin yönünü belirlendigi vurgulandi. Bundan dolayi hastalarin tedavi tercihlerini önemli ölçüde etkileyen tibbi cihaz teknolojisi, bu teknolojiye sahip olan ve olmayan saglik kuruluslari arasinda da rekabet çitasini yükselttigi, böylece tibbi cihaz teknolojilerine öncelik vererek Ar-Ge yatirimlarinin önemli bir kismini bu sektöre ayiran ülkelerin ekonomilerine de yön vererek gelismislik düzeylerini artirdigi ifade edildi.

Pandemi sürecinde tibbi cihaz sektörünün önemi net bir sekilde anlasildi

Pandemi sürecinde tibbi cihaz sektörünün öneminin net bir sekilde daha iyi anlasildiginin ifade edildigi konferansin ikinci gününde 3 boyutlu medikal modelleme çalismalarinin yani sira sektörün yetkinliklerinin, kapasitesinin, insan ve inovasyon gücünün ve teknokentlerin bir arada ve dogru politikalarla degerlendirilmesine yönelik beklentiler tartisildi. Türkiye’nin saglik hizmetleri, üniversiteleri, tibbi cihazlari, ilaç ve tani sistemleri ile bir dünya markasi olma potansiyelinin var oldugu, bu potansiyelinin önündeki engellerin de nasil kaldirabilecegine yönelik fikir alisverislerinin de yapildigi ve katilimcilarin tibbi sistemler üzerine yaptiklari bilimsel çalismalarin yorumlandigi ve degerlendirildigi konferansta, tibbi cihaz sektörünün topluma karsi görevini iyi anlamis stratejik bir sektör oldugu ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile