4'Üncü Uluslararasi Efes Opera Ve Bale Festivali 'Carmen' Ile Basladi

4'Üncü Uluslararasi Efes Opera Ve Bale Festivali 'Carmen' Ile Basladi

4’üncü Uluslararasi Efes Opera ve Bale Festivali ’Carmen’ balesiyle Efes Antik Tiyatro’da basladi. Efes Antik Tiyatro, Georges Bizet’in ’Carmen’ operasi müzigi ile ilk kez ve orijinal bir koreografiyle olusturulan iki perdelik Carmen balesine sahne oldu. Festivalin ilk etkinligine çok sayida sanatsever katildi.

Uluslararasi Efes Opera ve Bale Festivali evine döndü. Antik çagin en büyük tiyatrolarindan biri olan Efes Antik Tiyatro’nun büyüleyici atmosferinde gerçeklesen Carmen Balesi sanatseverler tarafindan büyük begeni ile izlendi. Temsili izleyenler arasinda Izmir Devlet Opera ve Balesi (IZDOB) Müdürü Aydin Ustuk ve Izmir Il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta da vardi.

Tulio Gagliardo’nun müzik düzenlemesini üstlendigi ve rejisör-koreograf Carlos Vilan’in klasik bale ile flamenkoyu harmanladigi eserde, Burcu Olguner "Carmen", Bogaçhan Bozcaada "Don Jose" ve Çagin Hazar Özides "Escamillo" olarak eserin basrollerini sahneledi. Librettosu romantizm akiminin önde gelen yazarlarindan Prosper Merimee’ye ait olan eser, Ispanya’nin Sevilla kentindeki bir tütün fabrikasinda çalisan asi güzel Carmen’in Don Jose ve Escamillo ile yasadigi gelgitli ve kural tanimaz ask iliskisini anlatiyor.

Sponsorluklarini Izmir Büyüksehir Belediyesi, Kusadasi Belediyesi ve Selçuk Belediyesi’nin üstlendigi festival 26 Agustos günü Prag Devlet Opera ve Balesi ile Izmir Devlet Opera ve Balesi sanatçilarinin katilimiyla gerçeklesecek “Prag Ensemble” Konseri ile devam edecek. Büyük begeni toplayan Carmen Balesi ise 28 Agustos günü tekrar seyirci ile bulusacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile