4 Üniversite Ayvalıklı Öğrencilere Okullarını Tanıttı

4 Üniversite Ayvalıklı Öğrencilere Okullarını Tanıttı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, öğrencileri daha iyi koşullarda üniversite ve lise gibi okullara hazırlamasıyla tanınan Çözüm Dershanesi Ayvalık Şubesi tarafından düzenlenen üniversiteleri tanıtma şenliğine ilgi yoğun oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ekipleri tarafından Ayvalık Çözüm Dershanesi’nin bahçesine açılan stantlarda, bu yıl yapılacak olan üniversite sınavlarında öğrencileri kendi üniversitelerini tercih edebilmesi için alternatiflerini sundular.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’in yanı sıra ilçede faaliyet gösteren lise ve dengi okulların okul müdürleri ile öğrencilerinin de hazır bulunduğu şenlikte kurulan stantlarda görevlilerin öğrencilerle birebir görüşerek, kendi üniversitelerini tercih etmeleri için yoğun ter döktükleri gözlendi.

3 gün sürecek olan etkinlikle ilgili muhabirimize konuşan Ayvalık Çözüm Dershanesi Kurucu Müdürü Hüseyin Şalmanlı, amaçlarının ilçede üniversiteye hazırlanan öğrencilere üniversitelerin bölümleri hakkında bilgi sahibi olmalarına katkı vermek olduğunun altını çizdi. Şalmanlı, “Burada üniversiteye hazırlanan öğrencilerin, LYS sınavların sonrasında yaptıkları tercihlerde özel üniversiteleri tercih ederken nelere dikkat etmeleri ve bursluluk konusunda bilgi alabilmelerine katkı vermeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra söz konusu özel üniversitelerin ayrıcalıklarını da kendi gözleriyle görebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Tüm bunların yanı sıra şenliğimize destek veren Lider Kitabevi de öğrencilere piyasa fiyatlarının çok altında olan cüzi bedellerle YGS, LYS ve SBS sınavlarına hazırlık kitaplarını standında satışa sundu” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile