4. Yargi Paketinde Sona Gelindi

4. Yargi Paketinde Sona Gelindi

4. Yargi Paketi’nde artik sona gelindi. Baskan Recep Tayyip Erdogan’in en kisa sürede Meclis’e yasa teklifi olarak sunulacagini açikladigi 4. Yargi Paketi’nin son toplantisi bu hafta yapilacak.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay baskanliginda gerçeklestirilecek toplantinin ardindan taslak metin MHP’ye gönderilecek.

Hazirlanan kanun teklifi hafta sonuna dogru ise TBMM Baskanligi’na sunulacak. Taslak metinde çocuk suçlari ile ilgili davalara öncelik verilmesi yer aliyor.

Süre siniri olmayan adli kontrol sartina üst süre sinirlamasi getiriliyor. Asli ceza suçlarinda adli kontrol ile ilgili üst sinir 2 yil olacak. Idare davalarinda Idare’nin cevap verme süresinde de bir düzenlemeye gidiliyor. 60 gün olan cevap verme süresi 30 güne indirilecek..

Katalog suçlarda tutuklama için "somut delile dayandirma" kosulu aranacak. Konutu terk etmeme cezasi verilenler eger iki gün evde kalirsa her iki gün cezasindan bir gün indirilecek.

Taslak metne göre çocuk teslimi ve çocukla kisisel iliski kurulmasi icra müdürlüklerinin görevi olmaktan çikarilacak.

Çocukla sahsi münasebet kurulmasina yönelik kararlarin infazinda daha insani ve çocuga uygun yöntemler gelistirilecek.

Bu kapsamda Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Adalet Bakanligi ortak bir birim kuracak. Bu birim vasitasiyla çocukla ilgili kararlarin icra edilmesi hem masraflari azaltacak hem de çocugun menfaatlerini gözetecek bir yöntem olacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile