4 Yaşındaki Yusuf'un Organları Gönderildi

Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi'nde tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen 4 yaşındaki Yusuf Çiğdem'in organları, Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen ekip tarafından alınarak Ankara, Bursa ve Antalya'daki hastalara nakledilmek üzere götürüldü

Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi'nde tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen 4 yaşındaki Yusuf Çiğdem'in organları, Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen ekip tarafından alınarak Ankara, Bursa ve Antalya'daki hastalara nakledilmek üzere götürüldü.
Geçtiğimiz Pazartesi günü Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan 5. kattaki evlerinin penceresinden düşen ve Gölbaşı'nda yapılan ilk müdahalenin ardından Gaziantep'e sevk edilen Yusuf Çiğdem'in beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından aile organ bağışında bulundu. Organ bağışı kararının ardından Özel Sani Konukoğlu Hastanesi yetkilileri, Bölge Organ Nakli Koordinasyon Merkezi ve Ulusal Organ Nakli Koordinasyon Merkezi'ni bilgilendirdi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından
görevlendirilen Prof. Dr. Mustafa Yılmaz başkanlığındaki kalp damar cerrahisi ekibi ve Gaziantep Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ünal Aydın, beyin ölümü gerçekleşen 4 yaşındaki Yusuf Çiğdem'in organlarını, ilk defa Türkiye'de uygulanan bir yöntemle 20 dakikada alarak operasyonu tamamladı. Ekip tarafından alınan kalp, karaciğer ve böbrekler, hastane önünde bekletilen ambulansla polis eskortu eşliğinde Gaziantep Havaalanına hareket etti.
Ambulansın hareket etmesinden sonra Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Genel Müdür Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Ege, Mesul Müdür Yardımcısı ve Dahiliye Uzmanı Dr. Azmi Serin ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ünal Aydın, ortak basın toplantısı düzenledi. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Çiğdem ailesinin organ bağışı konusunda çok duyarlı davrandıklarını belirtti.
Hastanelerinde yapılan operasyonun başarı ile tamamlandığını kaydeden Yıldırım, organların Ankara, Bursa ve Antalya'da bekleyen 4 çocuğa nakledileceğini kaydetti.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ünal Aydın ise, toplumda organ nakli bağışının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekerek, "Organ bağışı çok önemli, Türkiye'de organ bekleyen çok insan var. Eğer organlarımızı bağışlayacak olursak, bu ülkede organ bekleyen insanlara ikinci bir hayat sağlanmış olacak" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile