4 Yilda Bir Gelen 29 Subat'ta Nikah Salonlari Sessiz Kaldi

4 Yilda Bir Gelen 29 Subat'ta Nikah Salonlari Sessiz Kaldi

29 Subat’in 4 yilda bir denk gelmesi nedeniyle bu tarihte nikah salonlari bos kaldi. Evlenmek isteyen çiftler evlilik yildönümlerini 4 yilda bir kutlamamak için 29 Subat tarihinde nikah kiymak istemiyorlar.

Bu yil mevsimlerin dünyanin günes çevresinde dönme süresiyle uyumlu olmasi nedeniyle uygulanan ve dört yilda bir gerçeklesen Subat ayinin 29 gün olmasi nedeniyle evlilik gibi önemli günleri bu tarihe denk gelenler, kutlamayi 4 yilda bir yapmak zorunda kaliyor. Bu nedenle evlenmek isteyen, ancak hayatlarinin en mutlu gününü 29 Subat’a denk getirmek istemeyen çiftler, baska tarihleri tercih ediyor. Bu yil Persembe gününe denk gelen 29 Subat’ta, nikah sayilarinda ciddi oranda düsüs yasandi. Bazi evlendirme dairelerinde 29 Subat tarihinde yalnizca 1 nikah kiyilirken, bazilarinda ise 5-6 nikah kiyildi.

29 Subat tarihinde nikah kiyan Duygu ve Hakan Baran Çil çifti, "Öncelikle çok heyecanliyim. 29 Subat’i seçtikten sonra fark ettim bu durumu ama bizim için dügün tarihi, gün ve ay önemli olmadi. Bunu çokta kafaya takmadik. Tabii evlilik yil dönümümüzü 29’unda illaki kutlamak zorunda degiliz, 28’inde kutlariz. Asla kaçisi yok" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile