40 Adet Peygamber Çiçeği Dikildi

40 Adet Peygamber Çiçeği Dikildi

Doğal Bitki Kaynaklarının Korunması Projesi kapsamında koruma altına alınan Peygamberçiçeği'nin türünün devam ettirilmesi amacıyla Muğla'nın Yatağan ilçesi Bencik beldesinde etrafı çitle çevrili alana 40 adet Peygamberçiçeği dikildi

Doğal Bitki Kaynaklarının Korunması Projesi kapsamında koruma altına alınan Peygamberçiçeği'nin türünün devam ettirilmesi amacıyla Muğla'nın Yatağan ilçesi Bencik beldesinde etrafı çitle çevrili alana 40 adet Peygamberçiçeği dikildi. Muğla'nın endemik bitkileri arasında yer alan Peygamberçiçeği, doğal ortamda hem korunacak, hem de yerli ve yabancı turistlere sergilenecek.
Bencik Beldesi Ulupınar mevkiinde Peygamberçiçeği dikim törenine Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Bencik belediye Başkanı Salih Haney, Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Varol, Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, Turgut Belediye Başkanı Salih Özen, İl Genel Meclis Üyesi Cemal Gürpınar, Orman İşletme Müdürü Mehmet Yılmaz, GELİ Müdürü Yüksel Akın, Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday ve vatandaşlar katıldı.
Sayı itibari ile Türkiye'nin en zengin üçüncü cinsi olan ve 200 değişik çeşidi bulunan Peygamber çiçeği, Muğla yöresinde sadece Yatağan bölgesinde yetişiyor. Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Varol, İnsitu (Bitkinin kendi doğal alanında korunması) yöntemi ile Peygamber çiçeğini koruma altına aldıklarını belirterek, "Bu bölgede yaygın gösteren ve endemik dediğimiz, bu bölgeye has bitkilerimizden olan, halk arasında Peygamberçiçeği olan bu bitkimizin bu alanda kendi doğal ortamında yetiştirmek için proje başlattık. Bu, bölge halkına hem maddi anlamda gelir sağlayacak, hem de doğal zenginliklerimizi kendi yerinde muhafaza etmenin zevkini yaşayacağız. Amacımız gelecek nesillere bu doğal rezervimizi aktarma şansına sahibiz" dedi.
Bencik Belediye Başkanı Salih Haney ise, Peygamberçiçeği'nin Bencik sınırları içinde hem neslinin devamı, hem de sergilenmesi için gösterilen çabaya teşekkür etti. Haney, "Dünya'da nesli tükenmekte olan ve yöremizde yetiştiği bilinen Peygamberçiçeği'nin yöremizde koruma altına alınması Muğla Üniversitesi'nin katkılarıyla hız kazandı. Başta Ömer hocamız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nin katkıları ile İstanbul'dan getirilen 40 adet Peygamberçiçeği, Bencik Beldesi Ulupınar mevkiinde etrafı tel çit ile çevrili alana protokol tarafından dikimi gerçekleştirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile