40 yıldır barakada yalnız yaşıyor

İzmir'de gözleri görmeyen 85 yaşındaki Fatma Işık yalnız yaşadığı bir barakada yokluk ve sefalet içinde ölümü bekliyor.

Tekirdağ’dan 60 yıl önce evlenerek İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar beldesine yerleşen Fatma Işık eşini 40 yıl önce kaybedince eşinden kalan evde tek başına yaşamaya başladı. Kocasının ilk eşinden olan tüm çocuklarının öldüğünü kendisinin ise bir çocuğunun olduğunu belirten Fatma Işık’ın Kadifekale’de oturan bir oğlunun olduğu öğrenildi. Oğlunun 5 çocuğu olduğunu belirten Fatma Işık; “5 çocuğu var kendisine zor bakıyor bana nasıl baksın? Benim yaşlı aylığım var. Kendime bakarım” diyor. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde tek göz bir barakada tek başına 40 yıldır yaşayan Fatma Işık’ın durumuna üzülen komşuları; “Biz yemek yapıp getiriyoruz, ancak gözleri görmediği için yiyemiyor.

Temizliğini yapamıyor. Ağaçlar arasına bağladığı iplerle yolunu bularak dışarı çıkıp hava alıyor. Devlet bir yardım eli uzatıp bu kadının ömrünün son günlerinde rahat etmesini sağlamalı” şeklinde konuşurken Mustafa Kemal Paşa Mahallesi muhtarı Veysel Yeşilyurt; “Burada daha önce bir evi vardı ama bakımsızlıktan yıkıldı. O zaman Ayrancılar Belediyesi kapanmamıştı. Eşinden kalan o evde tek başına yaşamaya devam ederken, evin yıkılma durumuna karşı belediye yanına bu barakayı yaptı. Fatma teyze kendisinin buradan çıkartılacağını malına el konulacağını sanıyor. Biz daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu’na durumu bildirdik. Gelip baktılar ancak Fatma teyze evi elinden alınacak sanarak ‘Gitmem’ dediği için götürmediler” dedi.

Ayrancılar Belediyesi’nin kapanmasının ardından Torbalı’nın mahallesi durumuna geçen belde sakinleri Torbalı Belediyesi’nin Fatma Işık ile hiç ilgilenmediğini savunarak; “Burası belediye iken başkan ilgileniyor ve en azından banyosunu ve kişisel temizliğini yaptırıyordu. Evi boyatıyordu ama Fatma teyzenin gözleri görmediği için tekrar bu hale geliyordu. Şimdi ise sadece birkaç komşu ilgilenmeye çalışıyor” dediler.
Sefalet içinde yaşayan Fatma Işık; “Ben ölene kadar burada kalacağım, kimse beni bir yere götürmesin” derken, mahalleli; bakımsızlıktan pislik içinde kalan ev ve bahçesinin tüm hastalıklara davetiye çıkardığını söyleyerek duruma bir çare bulunmasını istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile