400 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı Devam Ediyor

400 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı Devam Ediyor

Uşak'a yapımı devam 400 yataklı hastanenin inşaatı beklenenden hızlı ilerliyor. İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, hastanenin 1 yıl daha erken hizmete gireceğini söyledi.

Uşak-Ankara karayolu üzerine yapılan ve birer kişilik odaların yer alacağı hastane inşaatının beklenenden hızlı ilerlediğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, vatandaşa daha kaliteli sağlık hizmeti vereceklerini kaydetti. Alkan, mevcut binaların elverişli olmadığını ve bu nedenle yeni hastaneye gereksinim duyulduğunu dile getirdi.
Uşak-Ankara karayolu üzerine, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen hastane binasının temeli, yaklaşık 3 yıl süren proje aşamasının ardından atıldı. 3 ay önce başlayan hastane binası yaklaşık 57 milyon TL'ye mal olacak. İnşaatı hızlı bir şekilde devam eden bina, beklenenden hızlı bir şekilde yapılıyor. Normal şartlarda teslimatı 2013 yılında beklediklerini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, "İnşaat beklediğimizden hızlı sürüyor. Bu gidişle binayı bir yıl erken devralma durumumuz olabilir. 2012 yılının ortalarına doğru hastane hizmet vermeye başlayabilir" dedi. Dr. Alkan, hastanenin arka kısmında çok katlı otopark inşaatının da bugünlerde başlayacağını ifade etti.
Uşak Şeker Fabrikası'nın bulunduğu mevkide hizmet verecek hastanenin özel kurumlardan farkının olmayacağını dile getiren Alkan, her hastaya 1 oda düşeceğini kaydetti. Alkan, "Hastanedeki odalar, televizyondan tuvalete kadar her türlü ihtiyaç düşünülerek yapılıyor" dedi. Kentte 2 tane devlet hastanesinin olduğunu da belirten Alkan, şöyle devam etti: "Ayrıca diş, fizik tedavi, kanserle savaş ve kadın doğum hastaneleri bulunuyor. Bölgesel bazda hizmet verecek bir hastane ile hizmet kalitemiz daha da artacak"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile