400 Yillik Tarihi Mekanda Tarihi Lezzet Açiklamasi Menengiç Kahvesi

400 Yillik Tarihi Mekanda Tarihi Lezzet Açiklamasi Menengiç Kahvesi

Gaziantep’in tescilli içecegi menengiç kahvesi, Gaziantep’e gelen turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Gaziantep, zengin gastronomisi ve tarihi dokusuyla sadece Türkiye’den degil, dünya genelinden turistleri agirliyor. Ayni zamanda Gaziantep’te 400 yillik geçmisiyle ön plana çikan Tarihi Tahmis Kahvesi, hem tarihi atmosferi hem de benzersiz menengiç kahvesiyle ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Menengiç kahvesi, içerdigi aroma, renk ve tadinin yani sira içerisinde kafein bulunmamasi, kafeinsiz içecek tercihleri arasinda birinci sirada yer aliyor. Gaziantep’e yurt disinin yani sira, ülkenin dört bir yanindan gelen turistler, 400 yillik tarihi atmosferin zenginligini kesfetmenin yaninda essiz kahve lezzetini de tatma firsatini buluyor. Gaziantep’in turizm potansiyelini artiran bu tarihi içecek ilk kez tüketenlerinde begenisini topluyor.

“Gaziantep’e gelen turistler menengiç kahvesi içerek ferahliyor”

Gaziantep’e gelen yerli ve yabanci turistlerin menengiç kahvesine yogun ilgi gösterdigini söyleyen Mehmet Hilmi Bagci, “Tarihi Tahmis Kahvesi, 1635 yilinda kurulmus olup, Osmanli döneminden günümüze kadar gelen en eski kiraathanelerden biridir. Bu kahvehanenin en ünlü içecegi olan menengiç kahvesi, Türkiye’nin dört bir yanindan gelen yerli ve yabanci turistler tarafindan ilgiyle tüketiliyor. Gaziantep’te turizm sezonunun baslamasiyla birlikte hazirliklarimizi tamamladik ve tüm misafirlerimizi bu lezzeti denemeye davet ediyoruz. Menengiç kahvesi, kafein içermeyen ve fistigin yabani hali olan çitlembik meyvesinden elde edilen yerel bir tattir. Kafeinsiz olmasi nedeniyle uykusuzluk yapmaz, kis aylarinda ise bogaz agrisina iyi gelir. Çocuklar ve hamile kadinlar da dahil olmak üzere herkesin rahatlikla tüketebilecegi bu kahve, Gaziantep’in yöresel lezzetleri arasinda önemli bir yere sahiptir” dedi.



“Kahvemizi bir bardak içen bir bardak daha istiyor”

Menengiç kahvesinin fiyatinin 60 TL’ye oldugunu söyleyen Bagci, “Gaziantep’te özellikle tarihi mekanlari ve pazarlari gezen turistler Gaziantep’te Tahmis Kahvesine ugrayarak dinlenme ve geleneksel içecekleri içme firsati buluyorlar. 60 TL’ye sattigimiz menengiç kahvesi, mensei belirsiz kahvelere bakilinca fiyat olarak epey alt sinirda kalmis oluyor. Kahvemizi bir bardak içen bir bardak daha istiyor” ifadelerine yer verdi.

“Yerel ve tarihi lezzeti herkese öneriyorum”

Sehir disindan gelen arkadaslarini tarihi lezzeti tatmaya getirdigini belirten Mehmet Emin Göçmen, “Sehir disindan gelen arkadasimi menengiç kahvesi içmeye getirdim. Kendisi daha önce içmisti ve çok begendi. Bende, Türk kahvesinden sonra menengiç kahvesini siklikla tüketiyorum. Yerel ve tarihi bir lezzet oldugu için insanlara da öneriyorum” seklinde konustu.



“Daha önce denemistim bir daha denemeye geldim”

Daha önce denedigi menengiç kahvesini bir daha içmeye geldigini belirten Kerem Kiremitçi, “Kilis’ten Gaziantep’e arkadaslarimi ziyarete geldim. Tarihi dokusu güzel olan Tahmis Kahvesi’ne gelerek menengiç kahvesi içtim. Bu lezzeti daha önce denemistim bir daha denemeye geldim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile