402 Stk Anayasa Değişikliği Paketinin İptali Görüşmelerine Müdahil Dilekçelerini Sundu

CHP'nin Anayasa değişikliği paketinin iptali görüşmelerine müdahil olmak isteyen 402 sivil toplum kuruluşu Anayasa Mahkemesi'ne dilekçelerini sundu.

  Sivil Dayanışma Platformu üyeleri 81 ilde eş zamanlı olarak Anayasa değişikliği paketinin iptali görüşmelerine müdahil olma istekleriyle ilgili dilekçelerini Anayasa Mahkemesi ' ne gönderilmek üzere Valiliklere verdi .
Türkiye ' nin çeşitli illerinde bulunan 402 sivil toplum örgütünü temsilen geldiklerini belirten Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan , Anayasa değişikliğinin iptali konusunda müdahil olmak istekleriyle ilgili dilekçe verdiklerini söyledi . Ogan , Cumhuriyet tarihinde TBMM ' nin en kapsamlı Anayasa değişikliği olduğunu söyleyerek , " Türkiye ' nin geleceği açısından önemli gördüğümüz değişiklik paketidir . Dilekçemizde üç temel konuyu dile getirdik . Birincisi , değişiklik paketinin şekil açısından incelenmesi
için görüşmeye alınmasıdır . Burada bizim endişelerimiz oldu . Daha önce verilen kararları dikkate aldığımızda , şekil yönünden inceleme yerine esastan görüşme endişesi taşıyoruz . Kantarcıoğlu ile ilgili basına sızmış dinleme kararları var . Bu konuyla ilgili üç talebimiz oldu . Kantarcıoğlu ' nun istifa etmesi ve davadan çekilmesi , ikincisi mahkemenin , ortaya çıkmamış bir norm olduğu için başvuruyu reddetmesi , üçüncü talebimiz ise görülecek davaya kamuoyu adına 402 sivil toplum kuruluşu temsilen avukatlarımızın
davaya müdahil olarak katılmasını talep ediyoruz " dedi .
Ogan , internet sitesinden bu konuda duyarlı vatandaşların dilekçe örneğini temin edebileceklerini , Anayasa Mahkemesi ' ne e-posta , posta yoluyla ulaştırabileceklerini , Türkiye ' nin geleceğini düşünen herkesten dilekçelerini göndermelerini beklediklerini belirtti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile