41. Mühendislik Dekanlari Konseyi Toplantisi Elazig'da Basladi

41. Mühendislik Dekanlari Konseyi Toplantisi Elazig'da Basladi

Elazig’da Firat Üniversitesi’nin ev sahipliginde iki gün sürecek olan 41. Mühendislik Dekanlari Konseyi toplantisi basladi.

41. Mühendislik Fakültesi Dekanlar Konseyi toplantisi, bu yil Türkiye’nin farkli üniversitelerinden 85 mühendislik fakültesi dekaninin katilimiyla Firat Üniversitesi (FÜ) ev sahipliginde yapiliyor. FÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde toplantinin ögleden önceki bölümünde, mühendislik fakültelerindeki egitim-ögretim, kontenjan, mezunlarin istihdami ve güncel konular ele alindi. Konsey Genel Kurulu’nun yapilacagi toplantinin ögleden sonraki bölümünün ise görüs, öneri ve soru cevap kismi ile son bulacagi bildirildi.



’’Bizim için gerçekçi olani ele aliyoruz’’

Açilis konusmasi yapan Mühendislik Dekanlar Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dengiz, ’’41. Mühendislik Dekanlari Konseyi toplantisini Elazig Firat Üniversitesi’nde yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Birlikte olmak ve bu toplantida birçok sorunumuzu konusmak, paylasmak, yeni öneriler gelistirmek için buradayiz. Bildigimiz gibi üniversiteler bilginin tek kaynagi olmaktan çikmis durumda. Bilgi ve iletisim teknolojilerindeki gelisim yasamimizi ve toplumun yapisini bu denli degistirmisken, yeni ögretim iliskilerini olusturmusken, bu degisim ve dönüsüm içinde yetisen gençlerimizi iyi mühendis olarak yetistirmenin yollarini birlikte bu toplantida arayacagiz. Yetkin mühendislik konusunu yeniden gündeme getirmemiz lazim. Özellikle deprem olayi bizim için artik kaçinilmaz oldugunu gösteriyor. Nitelikli egitim programlarini çalisiyoruz. Endüstri 4.0’i konusuyoruz. Bizim için gerçekçi olani ele aliyoruz. Bunlari bugün ve yarinki toplantilarda birlikte konusacagiz” dedi.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas ise, ’’Üniversitemiz, yaklasik 50 yillik bir geçmise sahip. Halihazirda 18 fakülte, 3 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu ve 4 lisans enstitü ile egitim, ögretim ve arastirma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bugün de ülkemizin çok farkli üniversitelerinden dekan hocalarimiz bir araya geldiler. Buradaki dekan hocalarimiz da muhakkak ülkemizde mühendislik alaninin gitmekte oldugu yolu, mühendislik alaninda müfredatlarimiz yeni gelismelere nasil uyarlanabilir veya revize edilebilir gibi konular üzerinde çalismalar yapacaklar. Bu çalisma rapor haline getirilecek. Hocalarimiz, bunu muhakkak YÖK ile paylasmis olacaklar. Bu ülkemizde mühendisligin gelismesi, milli teknoloji hamlelerinin bu cografyada gerçeklesebilmesi için muhakkak YÖK’e isik tutacaktir. Bu yüzden hocalarimizin bugün ve yarin yapacaklari çalismanin çok kiymetli olduguna inaniyorum” diye konustu.

Iki gün sürecek olan toplantiya Elazig Vali Yardimcisi Armagan Yazici, Elazig Belediye Baskan Vekili Nazif Bilginoglu, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Mühendislik Dekanlar Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dengiz ile dekanlar ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile