42 Stk’dan Meskan Dağı Açıklaması

42 Stk’dan Meskan Dağı Açıklaması

Hakkari’de 42 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Emek ve Demokrasi Platformu, Valilik tarafından 1 Mayıs’ın Meskan Dağı’nda kutlanmasına izin verilmeyeceği açıklaması üzerine basın açıklaması yaptı.


Belediye binası önünde bir araya gelen 42 STK’nın temsilcileri adına basın açıklaması yapan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Hakkari Valiliği’nde yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda belediye başkanlarına ilin valisi tarafından kabul edilmeyen bir davranışla karşı karşıya bırakıldıklarını savundu. Akbulut, Hakkari Valisi’nin biran önce özür dilemesini beklediklerini söyledi

Akbulut, Valilik tarafından 1 Mayıs’ın Meskan Dağı’nda kutlanmasına izin verilmemesine ilişkin olarak da, ne olursa olsun Meskan Dağı’nda 1 Mayıs’ı kutlayacaklarını belirtti.

Akbulut, “Biz bütün yasaklamalara karşı barışa haykıracağımızı, barış istediğimizi, ilimizde savaş istemediğimizi ve bu sürecin bozulmaması için Hakkari halkı rol almıştır. Özelikle Hakkari Valisinin, Tugay Komutanının, Emniyet Müdürünün ve bütün mülki amirlerin bunu iyi kullanması gerektiğine istiyoruz. Biz burada savaşa değil, barışa haykıracağız. Bu anlamda bu yasaklama kararından vazgeçilmesi gerekliliği kanısındayız. Ayrıca tüm Hakkari halkından seçilmiş belediye başkanlarına yönelik yapılan bu hakareti kabul etmemeleri için sahiplenme çağrısında bulunuyoruz. Bu sahiplenme çağrısı yarın Meskan Dağı’nda göstereceğimiz direnişle ve mitingle kendisini göstereceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile