46 Ülke Ve 81 Şehirden Öğrenciler Un Kattı, 'Hoşgörü Ekmeği' Yapıldı

46 Ülke Ve 81 Şehirden Öğrenciler Un Kattı, 'Hoşgörü Ekmeği' Yapıldı

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen "UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı ve Dünya Hoşgörü Günü" etkinliğinde 46 ülke ve 81 ilden öğrencinin un kattığı kazanda "hoşgörü ekmeği" yapıldı.

KBÜ Turuncu Kantin’de gerçekleştirilen etkinliğe, KBÜ’de eğitim gören 46 farklı ülke ve 81 ilden öğrenci ile Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız bir araya geldi.

Öğrenciler, ekmek yapımı için hazırlanan hamur kazanına, üzerlerinde ülkelerinin bayrakları ve illerin isminin yazılı olduğu kutulardaki unları boşalttı. Yapılan hoşgörü ekmeği katılımcılara ikram edildi.

Prof. Dr. Refik Polat, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Hoca Ahmet Yesevi’yi vefatının 850. yılında saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.



Karabük Üniversitesi’nin dünyanın her yerinden öğrencisi olduğunu belirten Polat, "Etkinlik ile farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden insanları hoşgörü çatısı altında topladık. Söz konusu etkinlikle kültür paylaşımını gerçekleştirmeyi amaçladık. Yoğrulan her hoşgörü ekmeği aslında bizlere; kimseye zarar vermemeyi, gönül incitmemeyi, kötü söz söylememeyi, tebessüm edebilmeyi, her fikre ve düşünceye saygı ve hoşgörü ile yaklaşıp gönüllerde hoş bir anı bırakmayı ve sevgi tohumları ekebilmeyi gösterdi" dedi.

Prof. Dr. Musa Yıldız ise UNESCO’nun 2016 yılını Ahmet Yesevi Yılı ilan etmesiyle pek çok faaliyetler yürütüldüğünü ve Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden sonra bu konuda en çok etkinlik yapan üniversitenin Karabük Üniversitesi olduğunu kaydederek, "Dünyanın 46 farklı ülkesinden ve Türkiye’nin 81 ilinden öğrencinin bir araya gelerek birlik ve beraberliğin sembolü Hoca Ahmet Yesevi anısına ’hoşgörü ekmeği’ yapmaları bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.

’İsrail’i öğrenciler almak istemedi

Karabük Üniversitesi’nde eğitim gören ve çoğunluğu Müslüman ülkelerden olan öğrenciler, 46 farklı ülkenin üzerinde ismi ve bayrağı bulunan sembolik un kutularından ’İsrail’i tutmak istemedi. Üzerinde İsrail bayrağı ve adının bulunduğu kutuyu hiçbir öğrenci tutmak istemeyince yetkililer kutuyu kaldırmak zorunda kaldı.

Öte yandan, etkinlik kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda "Bir Fikir ve Aksiyon Adamı Olarak Hoca Ahmet Yesevi" paneli gerçekleştirildi, Deruni Tasavvuf Müziği Topluluğu katılımcılara konser verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile