46 Yıllık Caminin Yerine Yenisi Yapılacak

46 Yıllık Caminin Yerine Yenisi Yapılacak

Muş’un Varto ilçesinde 46 yıldır hizmet veren Merkez Camisi'nin yıktırılıp yerine yenisinin yapılacağı belirtildi.

Vartolu hayırsever işadamı Medeni Özer, babasının vasiyetini yerine getirmek üzere Varto Cami Yapma ve Yaşatma Derneği 2. Başkanı Remzi Tepe ve bazı vatandaşlarla birlikte İlçe Kaymakamı Tahir Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Cami Yapma ve Yaşatma Derneği adına bankaya yatırılan 200 bin TL’lik makbuzu teslim alan Şahin, işadamı Özer’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kaymakam Şahin, 46 yıldır faaliyet gösteren Merkez Camisi’nin yerine alt katında bay bayan abdesthaneleri, mescit ve taziye evi ile üst katında ise cami yapacak. Değerli işadamımız Medeni Özer’e iş hayatında başarılarının devamını diler ve Varto halkı adına kendisine teşekkür ederim” dedi.

Varto Cami Yapma ve Yaşatma Derneği 2. Başkanı Remzi Tepe ise, derneklerinin ilk kez böyle bir yardım gördüğünü belirterek, “Derneğimiz ilk kez böyle bir yardım ve bağış aldı. Bu cami yıkılacak ve yerine güzel şeyler inşa edilecek. Ayrıca caminin hemen arka tarafında bulunan ve Varto Belediyesi’ne ait olan 300 metrekarelik alanın da encümen kararıyla camimize tahsis edileceğini belediye başkanımız bize söylediler. Bu konuda dernek başkanı olarak öncelikle şükranlarımı sunuyorum. Biz iş adamımıza, babasının adına yapacağı hizmetten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

İşadamı Medeni Özer ise, Varto’nun Kayalıdere köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu ve İzmir'de ikamet ettiğini belirterek, “Buraya tatile geldim. Burada kaymakam beyle tanıştım. İzmir'de yapmayı düşündüğüm camiyi kaymakamımızın istemi üzerine Varto ilçesine yapma kararı aldık. İnşallah bunu sonuna kadar götüreceğiz. Sonuna kadar destek vereceğiz. Varto’muzun ihtiyacı vardı. İnşallah güzel bir cami yapacağız. Buraya herkesin desteğini bekliyoruz. Vartomuza yakışacak bir şeyler yapmaya çalışacağız. Bir işadamı olarak katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile