46 Yillik Hayal Gerçek Oluyor, Tamamlandiginda 30 Dakikalik Yol 5 Dakikaya Inecek

46 Yillik Hayal Gerçek Oluyor, Tamamlandiginda 30 Dakikalik Yol 5 Dakikaya Inecek

Zonguldak’tan Kilimli ilçesine yaklasik 30 dakikada gidilebilen yolu 5 dakikaya düsürecek olan Mithatpasa Tünelleri, yil sonunda tamamlanacak. Türkiye’nin ilk mega endüstri bölgesinin yer aldigi Filyos’a ilk adimin atildigi proje, ayni zamanda Karadeniz Sahil Yolu’na da dahil edilecek.

2013 yilinda dönemin Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Binali Yildirim tarafindan temeli atilan Mithatpasa Tünelleri’ndeki çalismalarda sona gelindi. Zonguldak-Kilimli arasindaki 10,8 kilometrelik yol, Mithatpasa Tünelleri sayesinde 5,7 kilometreye düsecek. Yapimi devam eden tünellerin 2021 yili sonunda tamamlanip trafige açilmasi bekleniyor. Kent merkezinden Kilimli ilçesine ulasimin saglanacagi tüneller ile yaklasik 30 dakika süren ulasim 5 dakikaya inecek. Sirali 4 tünel ve 8 tüpün bulundugu Mithatpasa Tünelleri’nin yil sonunda hizmete açilmasi bekleniyor. Araçlarin sehir içine girmesini önleyecek olan Mithatpasa Tünelleri’nin Gazipasa Caddesindeki trafik yükünü de büyük oranda azaltmasi bekleniyor.

’Filyos Vadi Projesi’ne ulasimin ilk ayagi olacak olan tüneller, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan da yakindan takip ediliyor. Gelinen asamada, tünel içi aydinlatmalar, sensörlerin montaji ve elektromekanik isler, tünel yaklasma orta refüj aydinlatmalar tamamlandi. Tünel içi havalandirmayi saglayacak 16 adet jet fan motorlarinin montajina baslandi.

Diger yandan, asfalt serme isleminin 4 gün içerisinde tamamlanacagi öngörülürken, çimlendirme, agaçlandirma ve peyzaj isleri de devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile