461 Polisin Mezun Oldugu Mezuniyette Evlilik Teklifleri Pes Pese Geldi

461 Polisin Mezun Oldugu Mezuniyette Evlilik Teklifleri Pes Pese Geldi

Bayburt’ta 8 ay süren egitimlerin ardindan mezun olan 461 Polis Meslek Egitim Merkezi ögrencisi, meslek yeminlerini edip, kep atti. Mezuniyet heyecani yasayan polis adaylari, mutluluklarini kep attiktan sonra birbirlerine sarilarak kutladilar. Meslek yeminin edilmesinin, keplerin atilmasinin ardindan bazi polis adaylari ise kiz arkadaslarina evlilik teklif ederek, çifte mutluluk yasadilar. Beklenmedik sürprizle karsilasan, evlilik teklifi alan kadinlar ise adeta gördükleri manzara karsisinda soke oldular, heyecandan ne konusacagini bilemediler.

Bayburt Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM) 29’uncu dönem mezunlarini verdi. Polis adaylari için bugün Anadolu Imam Hatip Lisesinin spor salonunda ailelerin de katilimiyla mezuniyet töreni yapildi.

Olumsuz hava kosullari nedeniyle salonda düzenlenen törene, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Il Emniyet Müdürü Nihat Uzun, Il Jandarma Komutani Talha Övet, il protokol üyeleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve aileler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende, dönem birincisi Hüseyin Kulak mezunlar adina konusma yapti. "En büyük sevdamiz olan vatanimiza hizmet etmek amaciyla, bizlere layik görülen bu sanli üniformayi giymenin gururunu yasiyoruz" diyerek konusan Kulak, arkadaslariyla birlikte hep bir agizdan meslek yeminini etti.

"Bizim ülkümüz vatandir, topraktir, bayraktir. Eger bu ugurda öleceksek, ölecegiz. Canimizi feda etmekten çekinmeyecegiz" diyerek konusan Polis Meslek Egitim Merkezi Müdürü Ufuk Sami Günel yeni mezunlari tebrik ederek, 461 mezuna yeni görevlerinde basarilar temennisinde bulundu. Ögrencilerin aldiklari üst düzey egitimle görevlerini layikiyla yapacaklarini vurgulayan Günel, "POMEM’i basariyla bitiren 461 ögrencimizi kutluyorum. Ögrencilerimiz aldiklari üst düzey egitim ve çalisma istegiyle görevlerini en iyi sekilde yerine getireceklerdir. Emniyet teskilatinin bütün birimlerinde önemli görevler almaya hazirlanan genç meslektaslarim, görevinizi layikiyla yapabilmeniz için amirleriniz ve hocalariniz sizleri her türlü duruma karsi hazirladilar. Meslegin inceliklerini, hassasiyetle takip etmeniz gereken kurallari size anlattilar. Sizlerin almis oldugu egitim; en iyi ve en kapsamli egitimlerden biri oldugu tartismasiz bir gerçektir. Bizim ülkümüz vatandir, topraktir, bayraktir. Eger bu ugurda öleceksek, ölecegiz. Canimizi feda etmekten çekinmeyecegiz. Allah yar ve yardimciniz olsun, yolunuz ve bahtiniz açik olsun" dedi.

Günel’in ardindan konusma yapan Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, çiçegi burnunda genç polislerle bir bir arada olmaktan mutluluk duydugunu ifade ederek, "Karsimizda dimdik ve yigitçe bekleyen ve yarinlarimizdan ümit var oldugumuz polis teskilatimizin yeni mensuplarini görüyoruz ve gurur duyuyoruz.

Sevgili gençler ilimizde belli bir zaman diliminde bulundunuz. Bayburt, size bir baba ve ana ocagi gibi kucak açti. Sizin varliginizla sehrimiz anlam kazandi. Bugün sizleri gönderirken bir taraftan hüzünleniyor, diger bir taraftan da Anadolu’nun dört bir yanina sizin gibi yigitlerin göreve baslamasinin mutlulugunu yasiyoruz.

Al yildizli bayragin gölgesinde, Anadolu’nun dört bir yaninda görev alacak olan yigitler yolunuz ve bahtiniz açik olsun. Allah’a emanet olun" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan, dönem birincisi Hüseyin Kulak, yas kütügüne plaketini çakti. Daha sonra dönemi basariyla tamamlayan mezunlara ödülleri verildi.

Dönem birincisi Hüseyin Kulak’a Vali Eldivan, dönem ikincisi Kadir Soganli’ya Milletvekili Ates, dönem üçüncüsü Faruk Ihsan’a ödülleri Baskan Pekmezci tarafindan verildi.

Mezuniyet törenine evlilik teklifleri damga vurdu

Ödül töreninin ardindan taze mezunlar, 8 ayin yorgunlugu oyunlar oynayarak attilar. Erkek arkadasini mutlu gününde yalniz birakmayan Gülsüm Özdemir isimli vatandasa erkek arkadasi Oguz Kagan Ugun, herkesin içinde evlilik teklifi etti. Çifte mutluluk yasayan Ugun ve Özdemir çiftine, Ugun’un polis arkadaslari eslik etti.

Hem polis olmanin hem de sevdigi kadinla evlenmenin mutlulugunu yasayan Ugun, okul döneminde evlilik plani yaptigini belirterek, "Okuldayken bugünü planliyordum. Istedigim iki sey vardi, biri polis olmakti, digeri de Gülsüm ile hayatimi birlestirmekti, ikisi de oldu. Çok mutluyum" ifadelerini kullandi.

Bununla birlikte kiz arkadasina evlilik teklifi eden Samet Kocaer isimli yeni mezuna arkadaslari "Evet desene" sloganlari atarak destek verdiler. Mutlulugu yüzünden okunan Kocaer, "Çok heyecanliyim, hem mezuniyet heyecani, hem de sevdigime evlenme teklifi etmenin heyecanini yasiyorum. Arkadaslarim yaninda, çok mutluyum" dedi.

Kocaer’in kiz arkadasi ise, heyecandan konusamadigini belirterek, bu güzel sürprizi yapanlara tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile