48 Saat Uykusuz Maraton

48 Saat Uykusuz Maraton

Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark is birligiyle düzenlenen ve 3 gün süresince zorlu bir is fikri yarismasina sahne olan Girisimcilik Maratonu 2024, gerçeklestirilen ödül töreni ile sona erdi.

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen programa; Düzce Üniversitesi Rektörü ve Düzce Teknopark Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Öztürk, Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, sanayiciler, davetli konuklar ile Düzce Üniversitesi ögretim üyeleri, mentörler ve ögrenciler katildi.

Programin açilis konusmasini gerçeklestiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, bilim ve teknolojinin geldigi son noktada, eski düsünce tarzlarinin degistigini ve evrildigini, gençlerin günümüz teknolojisinin ihtiyaçlari ve düsüncelerine yön verir hale geldigini ifade etti.

Disiplinler arasi çalismanin önemi üzerinde duran, farkli bilim alanlarindan kisilerin bir araya gelerek, farkli disiplinlerdeki bilgileri bir araya getirerek sistemler kurdugunda, katma degeri yüksek ürünlerin ortaya konulabildigini dile getiren Prof. Dr. Kara, Girisimcilik Maratonu ile genç girisimcileri bir takim halinde birlikte üretmelerine aracilik ettiklerini sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Girisimcilik Maratonu’ndaki deneyim ve atmosfer sayesinde tüm adaylarin kazandigina ve gelecege hazirlanma noktasinda donanimli hale geldigine dikkat çekti. Girisimci gençlerin; is fikirlerinin gelistirilmesi, projeye ve ürüne dönüstürülmesi asamalarini yakindan görmelerinin de çok önemli oldugunu vurgulayan Rektör Sözbir, Türkiye Yüzyili’nda ve teknoloji üretiminde bu tür organizasyonlarin degerli oldugunu belirterek sponsorlara ve destek sunanlara tesekkür etti.

Açilis konusmalarinin ardindan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafindan etkinlige sponsor ve destek olan kurumlara, egitmenlere ve kisilere plaket ve tesekkür belgeleri takdim edildi. Plaket takdimi sonrasinda finale kalan 15 takimin sunumlarina geçildi.

48 saatlik uykusuz maraton sürecinde, egitmenlerce verilen egitimler ve mentorlerin destekleriyle yenilikçi is fikirlerini bir is modeline çeviren ve olgunlastiran ögrenciler, jüri önünde ödülleri kazanabilmek için birbirleriyle rekabete girdi.

Jüri degerlendirmesi sonucunda; Mülaim fikri birinci olarak 75.000 TL ödülün sahibi oldu. Jamrone fikri 50.000 TL ile ikincilik ödülü kazanirken, Ayas fikri ise 3. lük derecesiyle 25.000 TL ödüle layik görüldü.

Ödül kazanan takimlar, gelecegin basarili girisimcileri olarak; is fikirlerini hayalden öteye tasiyarak hayata geçirme, fikirden sirkete uzanan bir deneyim yasama olanagi elde etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile