480 yıllık geleneğe korona engeli!

480 yıllık geleneğe korona engeli!

Manisa'da 480 yıldan bu yana devam eden Mesir Macunu Festivali için her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce insanın akın ettiği Sultan Cami önündeki meydan, bu yıl corona virüs (Covid-19) tedbirleri sebebiyle boş kaldı. Geçen sene Sultan Camisi şerefe ve kubbelerindeki 16 nokta ile civardaki 29 evin çatı ve balkonlarından, 6 ton mesir macunu halka saçılmıştı.

Çin'de başlayan ve tüm ülkelere yayılarak insan sağlığını tehdit eden corona virüs, Manisa'da da 480 yıllık geleneği olumsuz etkiledi. Her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce insanın katıldığı UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültürel Miras Listesi'nde de yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 12 Mart tarihinde festivali düzenleyen komite tarafından iptal edildi.

Festivalin en önemli ayağını oluşturan ve bu yıl 19 Nisan Pazar günü (bugün) yapılması planlanan mesir macunu saçım töreni corona virüs riski sebebiyle gerçekleştirilemedi.

480 yıllık geleneğe korona engeli!

Geçtiğimiz yıl yapılan şenliklerde Sultan Camisi şerefe ve kubbelerindeki 16 nokta ile civardaki 29 evin çatı ve balkonlarından, 6 ton mesir macunu halka saçıldı.

480 yıllık geleneğe korona engeli!

Bu yıl Sultan Camii'nin önündeki meydan boş kalırken, cami ve meydanın sessiz hali havadan görüntülendi.

Şifalı olduğuna inanılan mesir macununu kapmak için her yıl binlerce insan sokakları ve meydanı dolduruyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile