5'inci Balkan Okumaları Müzakeresi

Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Projesi kapsamında, Bursa'da "5'inci Balkan Okumaları Müzakeresi" gerçekleştirildi.


Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, İsmail Arslan'ın, Balkan Savaşları'nın 100'üncü yılı anısına yazdığı "Elveda Rumeli, Merhaba Rumeli" ile Prof. Dr. Hüseyin Memişoğlu'nun kaleme aldığı "Balkanlar'da Pomak Türkleri" adlı kitaplar müzakere edildi.

Projenin Yürütme Kurulu Başkanı Cihangir İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuma programına katılanların, Osmanlıca kursu aldığını hatta Balkan dillerinden birini öğrenmek için uğraştığını söyledi.

Müzakerede ağırlıklı olarak Türkiye ve Yunanistan arasındaki mübadele dönemi ve Pomak Türkleri ile ilgili eserleri ele aldıklarını belirten İşbilir, "Müzakerelerimizin 5'incisi olması hasebiyle yolu yarılamış gibi olduk. Listemizdeki 27 kitaptan 12'sini bitirdik" dedi.

İşbilir, müzakerelerde ele alınan kitaplar sayesinde Balkanlar'la ilgili pek çok doğru bilinen şeyin yanlış, yanlış bilinen şeyin ise doğru olduğunu görme imkanı bulduklarını anlattı.

Sahayla masayı, teoriyle pratiği bu okumalarla birleştirmeye çalıştıklarını dile getiren İşbilir, "Aynı ekip, Balkanlar'ı ülke ülke gezip temaslarda bulunarak okuduklarını test etme imkanı buluyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile