5 ayrı sınıfta dünya şampiyonları İstanbul'da belirlendi...

Volvo Gençler Yelken ISAF Dünya Şampiyonası finalle sona erdi. ISAF (Uluslararası Yelken Federasyonu) tarafından 23 farklı ülkede gerçekleştirildikten

Volvo Gençler Yelken ISAF Dünya Şampiyonası finalle sona erdi. ISAF (Uluslararası Yelken Federasyonu) tarafından 23 farklı ülkede gerçekleştirildikten sonra ilk kez İstanbul'da düzenlenen ''Gençler Yelken Dünya Şampiyonası'da 59 ülkeden 238 tekne 331 sporcu mücadele etti. Son yılların en yüksek katılımı olarak kabul edilen rakamlarla İstanbul'da gerçek bir yelken şöleni yaşandı.

Dünyanın en prestijli yarışlarından biri olarak kabul edilen, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri içerisinde yer alan Şampiyona Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilirken, GSGM, Spor Toto Teşkilatı, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi destekleri ile hayata geçirildi.

8 Temmuz'da kayıt işlemleri ile başlayan ve 11 Temmuz'dan itibaren 19 yaş altı Genç Yelkenciler Dünya Şampiyonası'nda sporcular ilk defa 5 sınıfta 8 kategoride yarışlar yapıldı. Yüksek performans teknesi 29er ilk defa İstanbul'da kullanılırken, Laser Radial Erkek- Kız, 420 Erkek – Kız, RS:X Erkek- Kız, SL16 karma ve 29er Karma kategorilerinde maksimum sayıda yarış gerçekleştirildi.

Yelken Milli Takımı Türkiye'yi 10 kişilik sporcu kafilesiyle temsil etti. Genç takım sporcuları arasında en iyi dereceyi 420 kızlar kategorisinde İpeknaz Özden – Deniz Gökmeral çifti 12. lik elde etti.

Her bir kategoride farklı ülkelerden isimler dünya şampiyonluğu ünvanını alırken, katılımcı sayısına göre alınan puanların değerlendirildiği Volvo Trophy de sahibini buldu. Fransa birkez daha Volvo Trophy'nin sahibi olurken Türkiye 59 ülke arasında 15. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Sheraton Ataköy havuz başında düzenlenen ödül töreni'ne GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkan Yard. Türker Arslan, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı adına Nilgün Ören katıldı. Madalya ve kupaların takdim edildiği törende ayrıca sporcuların kendi aralarında seçtikleri en centilmen takım ödülü de Güney Afrika'ya verildi.

8 Temmuz Açılış Gününde göndere çekilen ISAF ( uluslararası yelken federasyonu) bayrağı tören sonunda 2011 yılında Hırvatistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası yetkililerine teslim edildi.

Şampiyona süresince ulusal ve uluslararası jüri ve hakemler görev alırken, deniz üzerinde 60'ın üzerinde tekne görev aldı. Yurtdışından gelen 1250 kişilik kafile, 350 kara ve deniz görevlisi, 100 gönüllü, 25 uluslararası medya mensubu, özel televizyon prodüksiyonu ve yurtdışı tanıtımları ile şampiyona Türkiye'de düzenlenmiş en kapsamlı yelken organizasyonu oldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile