5 Dil‘de Kahvaltı Menüsü

Diyarbakır tarihi Hasanpaşa Hanı‘nda bulunan Kahvaltıcı Mustafa, kahvaltı menülerini Türkçe, İngilizce, Kürtçe, Ermenice ve Süryanice hazırladı.

Broşürler, Hasanpaşa Hanı‘ndaki Mustafa‘nın Kahvaltı Dünyası‘nda Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş‘ın da katılımıyla basına tanıtıldı. Tanıtımda bir konuşma yapan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, belediye olarak çok dillilik kararı aldıklarını belirterek, "Toplumsal yaşamı kolaylaştırmak, halkımıza daha iyi hizmet sunmak ve en önemlisi Diyarbak ır‘ımızın iyi tanıtmak. Bu projemize esnafımızda destek verdi. Kahvaltıcı Mustafa Avcılar adlı esnafımız Türkiye‘de bir ilki gerçekleştirdi.

Turkiye‘de hiç kimse 5 dilde broşür hazırlamamıştı. Mustafa Avcılar adlı esnafımız ilki gerçekleştirdi. Resmi Dil Türkçe‘nin yanısıra ortak dillerimiz olan Kürtçe, Ermenice, Süryanice ve dünya dili olan İngilizce tanıtım broşürü hazırlattı. Bu hem esnafımızın tanıtımına hem de kentimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Kendisine bu çabasından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Demirbaş, Diyarbakır‘ın çok kültürlü, çok kimlikli, çok dilli olduğunu herkese anlatmak istediklerini kaydetti. Esnaf kahvaltıcı Mustafa Avcılar ise amaçlarının peygamber, sahabe, tarih ve kültür kenti olan Diyarbakır‘ı dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Bir zamanlar Diyarbakır‘da yaşayan ancak şu an farklı şehir ve ülkelerde olan Süryani, Ermeni gibi vatandaşların olduğunu anlatan Avcılar, "Onlar broşürde Diyarbakır‘ı kendi dillerinde tanıtıldığını görünce mutlu oldular. Bizi arayıp tebrik

ettiler. Bunlar bizin zenginliğimiz" dedi.

Kahvaltı yapmak için işyerine gelen turistlere broşürü dağıttığını ve olumlu tepkiler aldığını belirten Avcılar, "Broşür sayesinde Diyarbakır‘ı tanıyorlar. Broşürde Diyarbakır‘ın tarihi ve kültürü ve inancıyla ilgili hemen her şey var. Cami, kilise, sur, burç ve sahabenin tanıtımı var. Diyarbakır‘a bu manada bir katkımız olmuşsa seviniriz" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile