5 İşçinin Öldüğü Kazayla İlgili Davaya Karayolları Temsilci Göndermedi

Yalova’da geçen yıl nisan ayında Yalova-İzmit karayolunda 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi.

Yalova’da geçen yıl nisan ayında Yalova-İzmit karayolunda 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi. Kazada bilirkişi tarafından yüzde 50 bulunan Karayolları‘nın mahkemeye temsilci göndermesi üzerine dava 27 Eylül 2011 tarihine ertelendi. Kazada ölenlerin yakınları, Karayolları‘nın mahkemeye temsilci ya da avukat göndermemesine tepki gösterdi.

    Kazada eşlerini kaybeden Bahri Deniz ve Feti Yavuzdeğer, mahkeme çıkışı yaptıkları açıklamada, mahkemenin kazada yüzde 50 kusurlu bulduğu sürücü Nafiz Türk’ü tutuklayarak 8 yıl altı ay hapis cezasına çarptırdığını ve sürücünün halen hapiste olduğunu hatırlattı. Yavuzdeğer, kazada Karayollarının da sürücüyle eşit derecede kusurlu olduğunun mahkemece tespit edildiğini belirterek, Karayolları yetkililerinin de tutuklu yargılanmasını istedi.

    Yavuzdeğer, Karayolları yetkililerinin davayı daha uzun sürüye yayarak daha az tazminat ödeme peşinde olduklarını iddia etti.

    "3 BİN KİLOMETREDEN DAVA İÇİN GELDİLER"

Feti Yavuzdeğer, kazada ölen eşinin kardeşlerinin davayı takip etmek üzere 3 bin kilometre yol kat ederek İtalya’dan geldiklerini söyledi.

    Eşinin kardeşlerinin mahkemeye İtalya‘dan gelmesine rağmen Türk adaletinin, davanın açıldığı 7 Nisan 2011 tarihinden bu yana sanıkların ifadesini almak üzere mahkemeye çıkaramadığını savunan Yavuzdeğer, bu durumun çok manidar olduğunu belirtti.

Yavuzdeğer, "Mahkemece ulaşılamayan sanıkların haklarında bir ceza kararı çıkma durumunda nasıl yakalanıp cezai infazla görevli makamlara teslim edileceklerini bilememekteyiz. Adalet herkes için olduğuna göre sanıkların tüm kabahatlilerin, Karayolları‘nın, işveren firmanın, tüm yöneticilerin tutuklanarak aynı şoför Nazif Türk gibi tutuklu yargılanmasını istiyoruz.” dedi.

Kazada hayatını kaybeden Romanya uyruklu Ebru Yavuzdeğer’in kardeşlerinden İon Balan ve Elena Balan, 10 kardeş oldukları ve kardeşlerinin bazılarının Romanya‘da bazılarının da İtalya‘da yaşadığını söyledi.

Balan kardeşler, Türk adaletinin suçlulara gereken cezayı vereceğine inandıklarını söyledi.

    Sanıkların mahkemeye getirilmediğini görmenin kendilerini belirten Balan kardeşler, Türk adaletinden kazayla ilgili suçlulara gerekli cezayı vermesini istedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile